Amningsbh-jakt

Jakten pågår efter den perfekta amningsbh:n. Har man som jag 80 D så ska det till en riktigt bra bh, man kan inte ta första bästa billiga. Dessa tuttar kräfva perfekt bh för att travestera Engström eller vem det nu var.....
Tror jag har hittat en god kandidat, håller på att testbära ett exemplar nu:
http://www.annacecilia.se/

                                                        image26

Bombhot mot Allsången

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1104745,00.html

Nä, man ska inte bombhota, men jag är inte sååå förvånad faktiskt! Hade jag inte varit så civiliserad av mig (ha!), så kunde jag uppskatta tanken......Gud, vad trött jag är på denna hauss av Allsång på Skansen! Sååå himla bra är det faktiskt inte! Och vad är det för skrikhoppor som står vid kravallstaketen varje gång och gapar?

Annars var artikelns naivaste kommentar helt klart denna:
"Ola Salo:
  ?Jag kan inte förstå hur någon kan tycka illa om Allsången. Men det finns många konstiga människor"

Moahahaha!! Wake up and smell the coffee, Ola!! :-D

Nä, tips från coachen (=mig): zappa över till 2:an nästa gång och kolla på "elake kocken", han är suverän!

Mer ljud

Har fått påfyllning till mina ljudlistor: "miss Pineapple" tycker att folk som smackar när de äter ska in på värsta-listan och "Neaten" som delar min musiksmak i vått och torrt föreslog såklart Dave Gahans röst till bästa-listan. Said and done!

Själv kan jag tillägga till värsta-listan ljudet av en mus som skriker när den blir blir fångad av en katt. Förfärligt ljud, vi hör det tyvärr ibland när vår katt går på mördarstråt, men så är det på landet!

Till bästa-listan lägger jag till såhär i sommartider ljudet av signaturen till "sommar" i P1. Åh, vilken sommarkänsla det ger! Har inte lyssnat än, men bara jag kommer ihåg det ska jag ratta in det bara för att få höra signaturen!

Kärleksförklaring till min man

Jag och min man har 5-årig bröllopsdag coming up soon, så då kan det väl passa bra för mig att skryta lite: jag har världens bästa man! Ibland kan jag förundra mig över vilken tur jag hade att det blev vi, för det var en ren lyckträff och verkligen inget "planerat".

Han är bara så bäst! Alltid en vilja till att hjälpa mig och underlätta för mig. Han sätter alltid oss i familjen främst trots att han har ett jobb som kräver mycket tid. Aldrig att han skulle få för sig att dra iväg på ölhävarresa med polarna och lämna allt hemjobb till mig eller glo på Tipsextra helt okontaktbar en hel eftermiddag.

Han är suverän på att fixa och laga allt möjligt, en riktig "handy man".
Ingen kan koka ett löskokt ägg så perfekt som han.
Han är jättebra på att storhandla och han dammsuger bättre och noggrannare än jag.
Han vet precis vilket godis som är min favorit eller vilken glass-smak jag gillar bäst.

Han kan komma hem en vanlig dag och ha plockat vildblommor eller trädgårdsblommor till mig och det tycker jag är mycket finare än en förutsägbar ros på t.ex Alla hjärtans dag.

Han älskar våra barn så gränslöst och har gråtit av lycka vid varje förlossning. Nu när vi har en bebis igen är det alltid han som går upp på natten och byter blöja på henne, så att jag ska ha bara amningen.

Men viktigast av allt: ingen kan se mig som han. Ingen kan få mig att känna mig så trygg och älskad. Han tycker att jag är vacker hur jag än ser ut och han har ändå sett mig i mina fulaste utsattaste stunder. Han kan nästan läsa mina tankar och är så "inkopplad" på mig. Vid förlossningarna har det varit extra tydligt, då var det nästan telepatiskt!

Ett liv utan honom är något jag inte ens kan föreställa mig. Han är inte bara min man och mina barns far; han är min livskamrat. Jag vill bli gammal bredvid honom.

Ljud-lista - värsta och bästa

Dagens besök hos tandhygienisten får mig att fundera på det där med ljud.

Värsta ljuden:
1. tandläkarborr
2. skrapljudet när folk puttar kundkorgen framåt i varuhuskön med foten
3. gaffel som skrapas mot tallrik
4. krita som gnisslar mot svarta tavlan

Bästa ljuden:
1. gurglande/kvillrande bebisskratt
2. fågelsång om våren
3. havsvågor mot stranden
4. regn som smattrar mot rutan när man inte måste gå ut utan kan stanna inne och mysa

"Ring, ring" - Mobilfunderingar

Det är bara att inse; jag är hopplöst omodern när det gäller hur jag använder mobiltelefonen! Inte riktigt så pensio att jag har den avstängd utom när jag själv ringer, men nästan.
Min inställning till mobilen är att den är en trygghet att ha med sig om något skulle hända och praktisk att ha om jag vill nå någon. Men jag ringer inte jämt och ständigt i den och det är nog omodernt!

Men ärligt, jag fattar inte..... Okej för tonåringar - de föddes väl med mobilen vid örat - men folk i min ålder (jag är 35), vem ringer de till hela tiden??? Jag får inte in det i mitt huvud!

Jag ringer med mobilen om det är något jag måste ta "här och nu", men ska jag t.ex bara höra av mig till en kompis så ringer jag ju hemma på kvällen så vi kan prata i lugn och ro. VAD är det som är så viktigt att folk prompt måste avhandla det i sina mobiler offentligt på stan/caféet/på bussen/i biosalongen???



underbar nostalgi, inte sant??

Kandidat till knäppaste baby-prylen?

http://www.dadgear.se/gear_vest.htm?ID=4

Efter tips i Aftonbladet: en fleeceväst och skötväska i ett - men guuuud, så fiffigt!! NOT!   *asgarvar och funderar så det knakar över VEM som köper???*


image23         image22     

Jordgubbsfrestelse

Midsommarafton i morgon! Då får jag ju slänga in ett jordgubbsrecept från favvo-recept-sajten arla.se. Glad midsommar!



Jordgubbs- och limepannacotta

6 port

1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
250 g KESELLA jordgubb&lime

Jordgubbssallad
250 g färska jordgubbar
2 passionsfrukter

Gör så här

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.
Källa: Kalaslätt

image21

Renoverings-hysterin

http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,1072652,00.html
Länken handlar om en familj som i tid bröt renoveringshysterin och flyttade till lägenhet. Jag tror det ligger mycket i detta - folk håller på att renovera ihjäl sig och sina förhållanden! Vet inte hur många bekanta som bara håller på och håller på; river ut kök, helkaklar badrum, bygger ut och bygger till och bygger om, tapetserar om konstant och så vidare. Det är oftast inga små avgränsade projekt heller utan stora evighetsbyggen! Undrar hur många skilsmässor och/eller sjukskrivningar som bottnar i den här "folksjukdomen"?

Det värsta är att folk inte heller verkar fatta när det är nog, för visst, det finns alltid saker att pyssla med när man har hus, men HELA TIDEN? Man måste ju inte byta väggfärg i vardagsrummet varje år.....

Triss-nojja

Alla har väl någon egen "nojja" eller tvångsgrej som man bara måste utföra, typ rycka i dörrhandtaget tjugo gånger för att kolla så man verkligen låst dörren eller gå tillbaka in i huset för att se efter att man verkligen stängde av spisen. Jag och min man nojjar på Trisslotter. Ni vet, man har skrapat den, det var ingen vinst den här gången heller - DÅ börjar vi! Kolla, kolla, kolla så det verkligen inte var tre av samma summa! Nehej, det var det inte, men bäst att kolla en gång till innan man slänger lotten!
Idag överskred jag dessutom en för mig magisk gräns: jag SKRAPADE KONTROLLRUTAN!! Det är annars en över-nojja när det gäller Trisslotterna, för tänk om man skrapar kontrollrutan och sedan tar en sista titt på lotten och där var vinst!!??? Fast man kollat fem gånger uppifrån och ner innan??? Huuuu......leva livet farligt....! *asgarv*

"Pimpa din barnvagn!"

Pratade med lillebrorsan häromdagen. Han och hans fästmö väntar sitt första barn till sommaren och han berättade att de hade köpt en begagnad barnvagn av en bekant. "Men vi kan ju alltid pimpa vagnen!" skojade han. Hmmm, storasyster funderar online......kanske kan bli coolt?......Så lillebror, här kommer lite förslag ;-):

image16          image17      image18      



image19             image20        
Och såklart - nya looken för brorsan för att matcha vagnen:  

Kokt bebis, anyone?

Var på utomhusbadet i byn igår med alla tre barnen och hamnade bredvid låt oss säga inte världens smartaste mamma. Hon såg ut att vara inte en dag över tjugo, hade med sig sin morsa som såg ut att vara inte en dag under 50 och mammans bebis var ett par månader äldre än min, alltså fortfarande spädis. Denna spädis lade de två smarthuvudena i en svart-och-olivfärgad barnvagn, satte på ett svart myggnät, hängde två badlakan framför öppningen samt ställde mitt i solen vinklad så att solen stekte på vagnens igentäppta öppning!!
I skuggan visade termometern uppåt 30 grader, hur mycket det var i solen vågar jag inte ens tänka på - 40-45 grader kanske?? Kokt bebis, anyone?? Själva satt vi i skuggan och lilla J låg med endast kortärmad body i en öppen barnvagnsinsats, allt för att få så mycket svalka som möjligt.
Funderade på om jag skulle säga till dem att deras unge antagligen hade det liiiite väl varmt, men de tittade till honom då och då och han verkade leva......

Ring då, Gevalia!

(Först en parentes: gissa om det märks att det flyttat in en bebis i det här huset; bloggen är helt stendöd!! Nåja, jag gör en liten uppryckning nu i alla fall!)

Okej, trenden är klar: graviditet avslutad - kaffedrickandet återupptaget! Fick inte ner en endaste liten kaffeslurk under hela graviditeten, att ens lukta på kaffe var uteslutet när det var som värst med illamående och sånt. Jag kunde helt enkelt inte dricka denna nationaldryck. Lustigt vad kroppen klart säger till vad den behöver och inte behöver när den är gravid...?

Nu är dock bebis ute och ordningen återställd. Kaffeaktierna kommer inom snart att börja stiga igen och Gevalia pustar ut och drar tillbaka uppsägningarna. Kaffeodlarna i Brasilien kan åter försörja sig och sina barn. Jag är tillbaka på kaffebanan! Och inte bara det; kaffet är numera en nödvändig drog eftersom bebis visat sig vara en fullfjädrad liten natt-terrorist som tycker att på natten, då kan man ju inte sova! Då ska man vara vaken, äta, bajsa, ligga och knorra i sängen samt skrika! (Ett tips i förbigående till Al-Qaida: skit i bomber och lönnmördande: placera en bebis-natt-terrorist i George Bush`sovrum och efter tre nätter är han färdig att hoppa från Vita Husets tak!)
Efter såna vaknätter är en kopp kaffe livselixiret som skingrar trötthetsdimmorna! :-)

Nu väntar jag bara på att VD:n för Gevalia ska ringa och på sina bara knän tacka mig och välkomna mig tillbaka till de trognas skara! Under tiden går jag och fixar mig en latte......

RSS 2.0