Dagens Bollibompa

"När häxan hade skyltat färdigt ställde hon sig och surade vid kassan och hoppades att det inte skulle komma några kunder idag."
Favvo-barnprogrammet "Häxan Surtant": finnes liknande i alltför många butiker i verkligheten.....!

             image54

Friidrotts-tankar

Nu när jag betraktar VM i friidrott på TV kommer en del funderingar:

Varför har så många av sprintertjejerna långt slängande hår? Någon hade t.o.m långa rastaflätor! När det handlar om hundradelar, borde man då inte göra allt för att minska luftmotståndet och göra sig av med slängande hår och halskedjor??

Varför vrålar de som kastar spjut eller stöter kula efter att spjutet/kulan gått iväg? Om man hade gjort det vid själva kastet hade jag förstått, men efter??? Varför vrålar i så fall inte längd- eller höjdhopparna efter sitt hopp? Det hade varit underhållning! :-)

Är det inte lite omodernt med sand i längdhoppsgropen? Varför inte modell-lera istället som efter hoppet scannas av med dator för att se exakt nedslag. Sedan kan man göra en avgjutning av guldhoppet och dess rumpavtryck och kränga pengar på det! :-D


                  image52
      Vråla efter hoppet nästa gång, Stefan, så går det nog bättre!


                      image53
                Rumpavgjutning??


Bollibompa-fundering

Stora barnen ser på Bollibompa och jag funderar: om Tintin är journalist, varför ser man honom aldrig skriva då??.....

Dagens puckon!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article620869.ab

Hur många gånger ska man behöva läsa om sånt här (länken handlar om en 1-åring som satt inlåst i en bil på en parkering i solen i 40 minuter) innan folk fattar??? Ärligt, hur dum får man bli innan det är olagligt?


"- Vi trodde att barnet skulle ha det bekvämt i bilen. Vi skulle göra några snabba ärenden. Vi förstod verkligen inte att det skulle bli så varmt, säger kvinnan som äger bilen."

Bekvämt? En bil i solgass hamnar snabbt på temperaturer runt 50-60 grader!
Snabba ärenden? I 40 minuter???

Dessutom framgår det av artikeln att det var 3 vuxna människor; bilens ägare och barnets föräldrar. Kunde då inte en av dem stannat hos tösen?? Idiotpuckon!!

Skolstart - plus och minus

Minus med att skolan börjar igen:
* stora barnen inte hemma om dagarna - saknar dem
* slut på lata sköna sovmornar
* mycket saker att hålla reda på (läxor, gympapåsar, frukt, matsäckar m.m)
* vi måste passa skolbusstiden på morgonen - 7:30, gäääsp!

Plus med att skolan börjar igen:
* ensamtid med bebisen på förmiddagen
* man får tillbaka rutinerna i tillvaron
* man går upp tidigt på morgonen = mycket tid att göra saker på
* bra tillfälle att gå långpromenad med barnvagnen när jag och bebisen ändå går iväg för att lämna de stora vid skolbussen

Tant-magnet!

Det är riktigt kul att ha med lilla J i affärer; hon är 3 månader och rund som en ost och sådär ljuvlig som bara små, små bebisar är. Detta gör henne till en riktig tant-magnet! Alla tanter - ja, även kvinnor/tjejer, men mest äldre tanter - dras till henne. De blir alldeles till sig över de små fötterna, händerna, leendet och allt pösigt bebishull. Gissa om man är poppis?

Jag solar mig i glansen och njuter så mycket jag kan, väl vetandes om att nästa år när lilla J är 1 år och springer omkring och pillar på allt, då är vi minsann inte poppis alls! Då blänger de surt på mig och muttrar saker som: "håll reda på klåfingerungen!" 

              

Utveckling av babypryl

Ännu en fånig babypryl:


image49

">Trådlös "Avståndsvakt" när barnet börjar gå.
3 inställbara zoner plus ett maxläge. När barnet lärt sig gå för egen maskin sätter man

barnenheten på  barnet. Antingen på handleden eller i en hälla. Enheten har en aktiveringsbar

"brytdetektor" som larmar till föräldraenheten så fort barnet knäpper upp spännet. En

"Avståndsvakt" kan vara till stor hjälp och nytta på så väl skogspromenader som shopping-

rundor och när barnet leker ute på tomten. Kommer barnet utanför den valda zonen larmar

föräldraenheten."

Funderar.....varför nöja sig med mesigt larm när ungen försvinner ur sikte? Koppla larmet till en liten uppiggande elstöt: bzzzt! så drar ungen inte iväg nästa gång morsan försöker sippa latte i fred med väninnorna! Lära av misstag är ju effektivt....... ;-)

Glass-tankar

Det här med sommar får mig att fundera på glass. Som pinnglass - varför har GB ballat ur så totalt nu för tiden när det gäller sortimentet? Det är ju så urtråkigt urval! Äckelglassen Magnum i sjuttioelva olika varianter, några fjantiga slibbiga barnglassar typ Simpsons och sedan de gamla vanliga - 88:an och liknande - som visserligen är rätt okej men som man tröttnade på redan 1992.

Nä, tacka vet jag andra fabrikat! Vi var på Ven för ett tag sedan och där såldes pinnglass från något Skåne-glassbolag. De hade ju fattat galoppen - roliga smaker, många olika att välja på!

Här är ett exempel på GB från den "gamla goda tiden" (pre Magnum):
      image47

GB:s sajt är kul, man klickar på "nostalgi" och kan få upp alla de gångna årens glassplanscher. Minnespromenad längs barndomens/ungdomens glassupplevelser! :-)
 
http://www.gb.se/index.asp?overlay=false


Annars när det gäller kulglass är sommarens godaste smak Sias Lemon curd:
          image48
http://www.siaglass.se/

Nya sjukskrivningsförslaget

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16617278.asp

Njaaaa, detta ger mig lite taskiga vibbar! Ser framför mig hur Försäkringskassorna slår ner som hökar på detta och övertolkar och feltolkar vilket de redan nu är ökända för att göra och vips - merparten av sjukintygen ogiltigförklaras och massor av människor hamnar i kläm! Det händer ju redan nu i parti och minut och med detta är det upplagt för att bli än värre.

Sjuka internet!

Alltså, man kan ju fundera över det faktum att min högsta statistiknotering på besökare i bloggen hade jag när jag skrev ett inlägg med rubriken "tuttar och kläder"........Nej, det var inget snusk, det handlade om svårigheterna med att hitta kläder som passar svällande amningstuttar, men rubriksökning mina vänner, rubriksökning.......

Det är bara att konstatera; internet är nedlusat av snuskiga knäppisar och för all del - det var väl inget nytt. Sex makes the world go around, typ. Undrar hur många träffar man får på att googla på "sex"??? (svar: 409 000 000 - ha! trodde det skulle vara ännu mer ärligt!)

Ännu roligare var att slå en sökning på "sex" på bild-Google, då kom den här bilden upp som nummer två:
image46
100 meter sex - helt sanslöst! Ny OS-gren månne???

Mer onödiga bebisprylar

Jag är ju väldigt fascinerad över alla onödiga prylar som säljs till oss bebisföräldrar. Som veteran i gamet (läs:trebarnsmamma!) kan jag säga att marknaden har fullkomligt exploderat de senaste åren! Det fanns väl en hel del även när jag fick mitt första barn -97, men nu är det en djungel!! Här kommer dagens bidrag i kategorin: "eeeh? why??? onödig bebispryl":

image45
Förklaring till er som inte fattar: det är portionskuber som man fryser in bröstmjölk i. Varför man inte kan använda sin vanliga iskubsplastgrej övergår mitt förstånd......
RSS 2.0