Kungen släcker lampan

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=756042

Kungen ska tydligen släcka lyset därhemma ikväll mellan 20:00 och 21:00 för att följa Världsnaturfondens kampanj "Earth hour" om energi och klimatförändringar. Stackars kungis, blir jobbigt att treva sig fram i mörkret genom ändlösa slottsalar för att hitta Silvia! Eller näää... nu vet jag, de ska naturligtvis krypa ner under täcket med en ficklampa och leka "var är kronjuvelerna"!! ;-)

(ber för övrigt en bön om att Tarras-tanten inte hittar hit till bloggen, för då kommer Aftonbladets löp i morgon att toppas av rubriken "Hovet rasar"!!)


               image81
       -Hämta ficklampan, Silvia!

Bäst på Bolibompa

Dagens lista får bli, i sann barnfamiljanda, en best of-lista på Bolibompas barnprogram:

1. "fåret Shaun" - rolig för hela familjen, helt klart BÄST!

2. "Häxan Surtant" - det är verkligen kul med tjuriga tanter, i alla fall på TV!

3. "Evas superkoll" - hon är bara så fantastisk på att förklara och visa allt man nånsin undrat över.


Och apropå Bolli; är det bara jag som får fredagskänsla av signaturen till "Hotell Kantarell"??? Hur långt i mammaträsket har man sjunkit då?? *flinar* Men seriöst, det är ju signalen för att det är dags att duka upp fredagsmaten och ett glas vin och mysa loss!

För övrigt får jag spatt på de där urjobbiga barnskådisarna som gör rösterna till många barnprogram och dubbningar av barnfilmer! Gaaah, ö-v-e-r-t-y-d-l-i-g-a artikulerande tillgjorda röster, man hör tydligt att de går på Adolf Fredriks eller nåt liknande, såååå jävla jobbiga!! Värst är hon som gör rösten till tecknade Pippi, hon som gör flickan som äger "Clifford, den stora röda hunden" (Barnkanalen) och hon som dubbar Hermiones röst till svenska i Harry Potter-filmerna (samma tjej??).image80
idolen Shaun!!

Något till jycken?

http://www.coolstuff.se/p1073/HumungaTunga.html

Coolstuff, denna ständiga källa till förtjusning! Nu lanserar de en hund-kast-leksak som ser ut som en serietidningstunga när jycken kommer tillbaka med den i munnen...... Varje gång jag surfar på den sajten tänker jag att var i herrans namn får de sina idéer ifrån? :-)

Brorsan har hund.......födelsedagspresenten härmed fixad!??? ;-)image79

Tidsresekänsla på "Allt om barn"

http://www.alltombarn.se/aktuellt/barnmorskorna-1.9088

Geeeh, vilken konstig känsla jag fick av att läsa artikeln....! Vilket årtionde sitter de och skriver från kan man ju undra?

- Jag är en känslosam kille och jag tycker inte att man är tuffare för att man håller tillbaka, säger Peder till Alltombarn.se. 

Oj, är det där jag? tänkte Peder Ekbergh när han fick förhandstitta på barnmorskorna.
- Jag har inte sett mig själv på film förut. Vid förlossningen har jag mina arbetskläder på mig och gråter och så. Men det är helt okej.

och längre ner i artikeln:

Han berättar att han fått en del kommentarer från kompisar som har sett tårarna rinna på trailern.
- Jag är en känslosam kille och jag tycker inte att man är tuffare för att man håller tillbaka. Det är så naturligt.

Jameeen eeeeh?? Skulle det vara konstigt för en man att gråta vid förlossningen av sitt barn? Tänk, i min värld tycker jag att den man som INTE gråter vid ett sånt tillfälle, han är knäpp!!
Hur kan man grunda en artikel på att mannen gråter av känslorörelse vid ett sånt tillfälle? Trodde vi hade kommit längre än så...... *suckar*

Jag och tant Maud

Alltså shit, kollade min statistik och denna ynkliga blogg guppandes i nätets anonyma bakvatten (det lät väl bra??) hade 60 läsare igår (mot normalt typ en handfull närmast sörjande). Jamen heyyy??
En kort stund känner jag mig poppis, tills jag inser: NATURLIGTVIS är det tant Maud Olofsson som suttit på regeringskansliet igår och googlat på sitt namn (som vi ju alla gör fast det är lite smått pinsamt att erkänna!) och hamnat hos mig - igen och igen och....!!! Jaha, så är det!! *vinkar till polaren Maud* 


        image78
             min bästis??

Jag - en höginkomsttagare??

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=754548

Centern vill behovspröva barnbidraget och det intressanta är siffrorna som nämns:

(citat)Annika Qarlsson, riksdagsledamot och ordförande för centerkvinnorna, är den som först från centerhåll fört fram förslaget om ett inkomstprövat barnbidrag. "Det skulle ge de barn i familjer med låga inkomster en förstärkning och de som inte är i behov av det skulle bli utan", skrev Qarlsson på sin blogg tidigare i mars. Inkomstgränsen skulle vara 240.000 kronor om året - föräldrar som tjänar under det får barnbidrag, de som tjänar mer blir utan, föreslår Qarlsson.

Centerledaren Maud Olofsson är inte främmande för förslaget.

- Det är klart att många funderar över varför alla höginkomsttagare ska ha barnbidrag, säger hon till Svenska Dagbladet.
(slut citat)

240 000 om året motsvarar en bruttolön på 20 000 kronor - min lön ligger strax över det. Alltså är jag enligt Maud Olofsson en höginkomsttagare?! Wow, häftigt, här har man legat i räkmackefilen och haft det bra utan att ens veta om det!! Annars upplever ju inte jag att vi förskollärare är kända för att dra in sådär jättemycket cash på våra löner ,men säger tant Maud det så.......( bara som en parentes vill jag nämna att Mauds egen årslön ligger på    
1 662 000 spänn. Undrar vad hon räknas som då? Super-duper-extra-mega-inkomsttagare???)

Fördel med sladdbarn

Malin Wollin ("Fotbollsfrun") skriver i Aftonbladet om varför hon skaffar ett tredje barn och jag kan bara hålla med: få sladdbarn äger!!

"Jag fick mina barn vid 23 och 25, skulle jag vara färdig vid 25? Låta livmodern hänga där alldeles frodig och till ingen nytta. Vad skulle jag göra resten av mitt liv, med utflyttade barn vid 43? Bygga växthus? Åka på vinresor? Läsa böcker i fåtöljen med en martini? Odla intressen? Booring. Intressen är så överskattade. Barn är så underskattade."
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2121557.ab


Nu ska jag gå och väcka min sladdis Lilla J, 10 månader, och gosa lite! Mmmmm.....  Bebistiden är ju så härlig och väl värd att dras ut på! Hobbys hinner man ju med ändå så småningom och det där med oceaner av "egentid" är jäkligt överskattat. Exakt vad ska man göra liksom?

Expressens tjock-artikel

http://www.expressen.se/nyheter/1.1092082/mitt-nya-liv-som-tjock

Alltså, vad är det för fel på folk?? Skrika mobbande elaka kommentarer bara för att någon är tjock?!! Man tror knappt att det är sant; vuxna människor??
Har det alltid varit såhär eller är det ett nytt fenomen, det här öppna dömandet av någon som är annorlunda? Hur påverkade har vi blivit av att TV bombat oss med mobbningsprogram i flera år nu: Robinson, Idol-jurys och liknande?

Chokladkakor från Arla

Long time no see! Här kommer ett recept på farligt goda chokladkakor som jag provade igår:

ARLAS CHOKLADKAKOR

Ingredienser

ca 40 st
200 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 ägg
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
150 g grovhackad mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rör smör, socker, sirap och kakao poröst. ör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn. landa mjöl och bikarbonat. Rör ner det i smeten. Blanda ner chokladen. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. rädda i mitten av ugnen 10 - 12 min.

image77
http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=21776

RSS 2.0