Rapport igår

Såg på Rapport igår, där det i ett inslag om snus var med en cancerläkare som jobbade för Swedish Match. Alltså; det jobbet måste väl ändå vara ur-definitionen för prostitution utan sex??? Man får väl ändå hoppas att han sålde sig dyrt.....

Migrän av mer än kläder

Citat ur Aftonbladet familj:
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/forskola/article1834785.ab

"Nu förbjuds randiga och prickiga kläder på en förskola i Gällvare. De kraftiga mönstren framkallar nämligen migrän hos personalen.

Från och med nu måste både barn och vuxna på grund av den anställdes migrän ha enfärgade kläder på sig.

- Det är synd om den anställde och därför har jag tillrättalagt miljön. Personen i fråga måste ju kunna jobba, säger Maj Norberg, rektor vid förskolan.

Barnen får byta om

Enligt föräldrar har barn som kommit med "fel" kläder till dagiset tvingats byta till kvarglömda, enfärgade plagg.

- Jag har svårt att tänka mig att de har rätt att ställa de kraven, säger Ulf Eriksson, ordförande i Riksförbundet Hem och Skola till Norrländska Socialdemokraten."


Mjaaaa...annars kan jag (som själv jobbar på förskola) tycka att långt mer skallebanksframkallande än randiga tröjor är dagisungarnas skrik, gap och tjut, men det får man väl inte förbjuda eller? (Hallå facket!)
Ser scenariot framför mig; obligatorisk munkavel påsatt på varje unge i dagistamburen vid lämning! ;-)

Förstagångsföräldrar

Läser dagens kåseri i lokalblaskan av min favoritkåsör Cecilia Werner. Hon är så bra, alltid prick på!
Här kan ni klicka in för att läsa:
http://www.hn.se/m_ka1.php?avdelning_1=178&avdelning_2=289&author=134&articleid=905617&force_author&m=

...och här är hennes kåseri kopierat:

När rätt blev fel

När jag fick mitt första barn skulle jag göra allt RÄTT. Vilket naturligtvis ledde till att mycket blev FEL.
   Ta min första lilla unge. Hon fick aldrig sova i min säng. Fastän hon hade svårt att somna och ett stort behov av att vara nära.
   Varför? Jo, för att jag hade läst om hur oerhört viktigt det var att man tidigt vande sina barn vid att sova själva. Annars förmedlade man att världen var otrygg och farlig, och barnen skulle sova i mammas säng tills de fick skägg och flyttade hemifrån (vilket de i och för sig aldrig skulle göra eftersom de var så otrygga).
    I dag vaknar jag ofta med ett gäng ungar i sängen. Och att kura ihop sig bakom en liten limpformad kropp och snusa i en fjunig nacke är själva essensen av mysighet - för oss båda.
   Så hur tänkte jag som förstagångsförälder (FF)?
   Som fyrabarnsförälder kan man le milt och överlägset åt dumheterna man ägnar sig åt som FF. Min egen lista kan göras lång - även om exemplet ovan är det enda som fortfarande kan få mitt hjärta att värka av ånger.
   Typiska FF-påhitt är att:
   

· Slita upp bebisen när den sover som bäst för att hatta runt på babysim, babymassage och babyrytmik.

   

· Åka på solsemester med bebisen för att "allt ska vara som vanligt". Det är det inte. Ni kommer äta i skift, hålla er i skuggan och få sova ännu mindre än hemma.

   

· Åka till Borås djurpark med ett-åring. Ettåringar har noll intresse av levande tigrar och lamor. På sin höjd bryr de sig om bondkatten som brukar finnas strax innan utgången.

   

· Gå på cirkus med tvååring för att "cirkus tycker alla barn om". Som vuxen tvingas du genomlida två och en halv timma med män i ljusblå paljettrikåer. Ditt barn kommer att drömma mardrömmar om clownerna resten av sitt liv.

   Själv slappnade jag av redan med mitt andra barn. För att inte tala om hur det blev med nummer tre. Lille fyran måste hatta runt till olika läkare i ur och skur, men däremellan gör vi inte många knop om dagarna, han och jag. En brasa, en matta och en Maxbok. Det räcker hur långt som helst. 
(författare Cecilia Werner)


Haha, klockrent! Jag kan bara hålla med; som 3-barnsmamma lutar jag mig lugnt tillbaka och njuter av att med erfarenhetens rätt kunna göra lite som jag vill istället för att ängsligt följa t.ex BVC:s minsta nyck (de ändrar ju sina rekommendationer titt som tätt har jag hunnit märka under mina "barn-år", så det kan ju ingen människa bli klok på!).
Med flera barn kommer insikten om att man faktiskt duger jäkligt bra som förälder och att små barn inte behöver särskilt mycket för att stimuleras. I barnvärlden är en pinne ett äventyr, en ekorre ett exotiskt och spännande djur och en kittlingsramsa höjden av humor.

"Debatt" ikväll

Tablån till SVT:s "Debatt" ikväll:

I DEBATT 14/2: Intervju med Stureplansprofil som fick 4 års fängelse för våldtäkt. Tito Beltran dömdes till 2 år. Hans fru Jenny Beltran och upprörda advokater anser att män fälls för lätt. Lyckliga torskar eller torskdöd? Isabella Lövin mot fiskare som hävdar att havet är fullt av torsk.
(klippt från SVT:s sajt).

Hmmmm.... "Tema torsk" för hela slanten i kvällens program med andra ord?.....


      image75           image76
                   Ätbar                                      Icke ätbar*nynnar*...."stuck in the middle with you-u, stuck in the middle with you-u...."

http://www.youtube.com/watch?v=7kDxZNJTnlg

Discobaby!

http://discobaby.ning.com/

Jag vill oxå!! Shit, vad kul det skulle vara att dra på bäbis-disco med lilla J! Hon är 9 månader nu, supersocial och älskar att "dansa", dvs skumpa runt i famnen till musik. Detta hade varit något för oss! Snacka om cool bäbisaktivitet! :-) Gillar speciellt det där med "chill out-hörna" för små barn......gulligt!

Undrar om man kan få nån av klubbarna i den här lilla stan att nappa på det här?

Dagens look-alike

Spånar vidare på regeringen; Carl Bildt häromdagen, nu allas vår Farbror Fredrik. Nog är han väl ändå söt med sin Alfons Åberg-look??

                                   image73                  image74

Nytt objekt i "onödigaste pryl-kategorin"!

image72

Jeeezeeees....! Trodde jag hade sett det mesta, men men.....Beskrivningen är förförisk värre; citerar:

"Nappen ifråga finns i guld eller silver och kostar endast 299 kronor!
Beskrivning:Elodie Details Golden Edititon.

Trend, lyx, och en guldkant på tillvaron åt dem som förtjänar det allra bästa.
Ditt barns mest älskade tillhörighet har aldrig varit mer eftertraktad.

Uppfyller Europeisk säkerhetsstandard EN-1400.
Lämplig från 3 månader framåt.

Förpackad i en exklusiv smyckesask."

http://pippilotta.jetshop.se

Asgarvar!! Siste idiotföräldern är tydligen inte född!!..........

Varför varför tänker jag på Carl Bildt???

Av ingen anledning alls sitter jag och funderar på utrikesminister Carl Bildt (ja, då bör man skaffa sig ett liv, jag vet!!). Vet inte vad det är med honom, men jag retar mig på människan! Ser han inte ut precis som en som man vill doppa i toastolen á la högstadiefasoner?? Och dessutom, han har ju sett likadan ut ALLTID - se bildbevis - bara glasögonen som blivit snyggare! Jag lovar att han FÖDDES med det utseendet!

image70       image71
    Calle-Balle nu.....           ...och Calle-Balle -91.


Maken diggar honom mer än mig, så han blir alltid tossig på mig när jag så fort herr Bildt dyker upp i TV mässar: "ge mig den rrrrrätta rrrramsan!!" med karaktäristiska skorrande R. Det låter som Bildt, men är ett citat ur ett barnprogram sagt av en figur som heter "Ordbajsaren". Slump? Knappast, men det får stå för SVT......
http://www.ur.se/tunggung/

Skattefri friskvård

Ser på Rapport om skattefri friskvård på arbetsplatserna, citerar:

"Snart kan golf, segling, slalom och ridning också klassas som skattefri friskvård. Staten ska nämligen inte längre bestämma vilka idrotter som får subventioneras på en arbetsplats.


En majoritet i riksdagens skatteutskott är för att systemet ska göras om, och vill ge det i uppdrag åt regeringen, skriver Svenska Dagbladet.

I stället för att lista vilka idrotter som är godkända ska en beloppsgräns sättas för det skattefria stödet från arbetsgivaren. Men det är fortfarande arbetsgivaren som bestämmer vilken friskvård som ska subventioneras."


Hmmm, detta öppnar ju upp för nya intressanta friskvårdsalternativ i idrottens heliga namn! Här är min lista på vad som numera bör subventioneras:

* Ölbrännboll

* Armbrytning

* Gyttjebrottning

* Strippdans


                                              image69
                                    Friskvård på nästa kick off???

Fjantiga anti-stress-tips!

Läser i senaste Amelia om "Jag-coaching" - en trend som verkar fullkomligt ha svämmat över de senaste åren med böcker, artiklar och så kallade experter. De flesta av såna där coach-råd är löjligt fjantiga och rutinmässigt upprapade, t.ex det här ur artikeln - jag citerar:

"Träna på att KUBLA när du fylls av oro, ångest eller ilska. Du gör så här:
KLIV UR din stressiga situation. Gå bort ett tag, sluta tidigare, gå in på ditt rum.

BACKA, håll dig själv tillbaka ett tag, och gå inte in igen i den stressiga situationen.

LUGNA ner dig, slappna av med någon teknik som passar just dig.

ANDAS långa djupa andetag, räkna till tio."

Men great! Om jag skulle ta och praktisera detta på jobbet när jag börjar där igen efter föräldraledigheten??
Jag jobbar på förskola i en kommun som anser det vara bra barnomsorg att trycka in 25 småttingar i en och samma dagisgrupp.
Det blir nog jättebra om jag, nästa gång det kör ihop sig vid t.ex påklädningen och Kalle bajsar i blöjan samtidigt som Lisa vägrar ta på sig overallen samtidigt som Lukas biter och river Simon samtidigt som Julia gråter efter mamma, om jag då KUBLAR!!
"Ursäkta mig ungar, jag ska bara kliva ur den här situationen och gå in på mitt (?) rum (får nog bli garderoben då, nåt annat ledigt rum finns inte på ett dagis) och nä, jag tror jag slutar tidigare, hejdå! Nu går jag hem och djupandas!" Eeeeeeh......

Snälla Amelia, ALLA sitter inte på fina kontor och låtsasstressar vid en dator!! Get real!
RSS 2.0