Böcker, kaffe och mat

Bok-reflektion: okej, visst är Millenium-trilogin bra, men gud vad de dricker kaffe hela tiden!!! Mikael Blomqvist borde gå på koffeinavgiftning! Var han än är, vad han än gör, så är det "kaffe och smörgåsar, kaffe och smörgåsar"! Det retligaste är att jag blir ju så enormt fikasugen när jag läser böckerna.....!

Överhuvudtaget har jag alltid, när jag tänker efter, fastnat för matbeskrivningar i skönlitteratur. Undrar vad det säger om mig? Det bor ett frossande matmonster i mig....?

Några exempel:
"Damernas detektivbyrå"-böckerna kan man naturligtvis inte läsa utan att vilja brygga sig lite rooibos-te - fast det egentligen inte är sååå gott. Rosamunde Pilchers romaner framkallar längtan efter "afternoon tea". Joanne Harris´böcker ska vi bara inte tala om! Pralinerna i "Choklad", den franska lantmaten i "En doft av apelsin" - oh la la!
Irene Huss är en favorit-deckarhjältinna och de böckerna kan man läsa enbart för att väcka aptiten genom alla goda middagar som hennes man och proffskock Krister lagar!

Haha, jag kan till och med läsa "Utvandrarna" med mat-ögon! Där kan man ju annars tro att det bara är svält och unken skeppskost, men när Kristina får smaka färsk mjölk och söta vetebullar på sina första dag på amerikansk jord - då blir i alla fall jag sugen!

Dagens garv

Aftonblaskan förnekar sig aldrig! Eftersom de tydligen blivit tipsade om detta nidingsdåd, kan jag bara säga att tidningen har de läsare den förtjänar!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2934447.ab

Artikeln handlar om att upprörda läsare tycker att klädställningarna på Dressman ser ut som hakkors uppifrån.



Jaaaa....upprörande....om man har för vana att hovra över klädställningarna likt en helikopter när man shoppar kläder........!

Trådlösa tankar

Alltså....de snackar om trådlöst bredband och telefoni, men vad jag verkligen vill ha är en trådlös DAMMSUGARE!! Jamen eller hur? Så man slipper släpa runt på åbäket! Dammet ska också vara trådlöst, så det liksom bara flyger in i nån behållare ute i garaget! Typ uppgraderad centraldammsugare, utan nåt annat än ett munstycke. Fixa det, uppfinnare!

Test: har du en "Svensson-trädgård"?

Här kommer mitt - mycket ovetenskapliga men grundat på empiriska iakttagelser - egengjorda test "Har du en "Svensson-trädgård"? Kolla bilderna och pricka eventuellt in:


1. Megastor studsmatta




2. Ovanjordspool modell billig från typ Rusta


OBS! Extrapoäng om du har båda ovanstående, gärna bredvid varandra!



3. Inglasat uterum, kallas i våra trakter för "pensionärskuvös" för att alla 60-plussare skaffar sådana




4. Murad utegrill, eller som maken vanvördigt men pricksäkert kallar dem: gravstensgrillar




5. Gungställningen "Can-can", i var mans trädgård ända sedan min egen barndom


Mina poäng? Bara ett endaste tack och lov - gungställningen!

Nya "Simons cat"

Premiär idag på Youtube för "TV Dinner", den nya tecknade kortfilmen med Simons cat! Jag och mellan-M satt vid datorn och tittade och njöt!

http://www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg

Bäst på Sommarlovsmorgon

Både jag och de två äldsta barnen är helt överens: bäst på sommarlovs-tv den här sommaren är "Unge greve Dracula" (i Hej hej sommar varje måndag och tisdag)! Sååå kul serie, vi såg den förra omgången också. Spana in!

Dagens irro: grannar

Sitter här och är irriterad så det kryper i kroppen: vad i självaste f-n är det för fel på folk och kan de inte skaffa sig ett liv??? Grannkärrin....nej,tanten menar jag ringde innan och hade babblade om nåt oväsentligt, men egentligen var nog själva ärendet att få gnälla lite över att vi tog bort en traktorväg över en av våra åkrar (för snart ett år sedan, heeey, långsint??). "Det är ju så tråkigt att inte kunna gå där mer gnäll gnäll!"

Jag blir fan galen, vi har kollat och kollat med Lantmäteriet ända tillbaka till laga skifte 1856, och DET ÄR VÅR VÄG!! Enskild väg, egen mark, inga servitut, fatta nångång trögskallar! Vi bedriver inte lantbruk för att folk ska kunna promenera som i nån jävla park, vi plöjde upp vägen för att kunna få en hel åker utan kilar i bägge ändar. Sen var det en bonus att vi slipper nyfikna snokare promenerandes rakt över vår gårdsplan, för traktorvägen gick nämligen rätt igenom vår gårdsplan 5 meter från huset. Alltså, inte går jag över folks tomter på det korta avståndet, men vi skulle minsann ha nån slags strövområde utanför dörren.....?

Och i de mest knasiga sammanhang och avsett ursprungs-samtalsämnet ska det minsann gnällas och pikas från dessa tråkmånsar. Nu kommer jag hädanefter att gå i svaromål och vänligt men bestämt upplysa dem om vad Lantmäteriet sa, för nu är jag less! Jag vet ju dessutom att de pratar sju resor värre skit bakom ryggen på oss.

Tidig sommarmorgon hemma

Såhär trolskt vackert är det hemma hos oss på landet tidigt, tidigt på sommarmornarna! Den här bilden är tagen i torsdags när vi var uppe i ottan för att åka till Ven.

Dagens visdomsord

Citerar kort och god underbara Leila Lindholm (ni vet, "Leila bakar" på TV4+):
"Livet är saft och bullar!"

Enklare och sannare än så kan det inte sägas......

Julklappstips till mig är Leilas nya bakbok "A piece of cake", den skulle gärna få flytta in i mitt kök!

En glass "made in heaven"

Jag och familjen var på ön Ven igår och cyklade (kan rekommenderas!) och då åt vi glass från öns egen lilla glassfabrik. Jag säger bara det, som den glass-gourmet jag är kan jag bara saligt prisa deras vaniljglass!! En smak att dö för!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article223029.ab


Bokrysare för bebisar

Har nu läst "Max kaka" två gånger för Lilla J (1 år och 2 månader), och varje gång jag läser sidan "max gråter!" där hunden tagit Max kaka och jagat Max blir hon alldeles förtvivlad och storgråter tillsammans med Max!! Precis likadant gjorde storasyskonen när det begav sig! Herregud, vilken traumatisk rysarbok för bebisar! 



               

Dagens länk: pratande katter

Dagens länk är favoritdjuret katt; närmare bestämt katter som pratar. Kolla in:

http://www.burkar.nu/smagodis/pratande_katter.wmv

Mitt Provence

Jag brukar inte lägga in bilder från mitt pivata liv,  men här är ett litet undantag. Kolla in vår trädgårdsgång nu när lavendeln och rosorna blommar som mest; precis som i Provence! :-)

Dagens länk

Kolla in dagens länk för ett uppfriskande garv:

http://www.argalappen.se/

Kul sida som samlar på alla arga lappar som folk sätter upp i tvättstugor, trappuppgångar, pentryt på jobbet och så vidare. Spana särskilt in "Hall of fame"!



En av många favoriter!

i-landsproblem om ute-badande

Jahapp, efter mitt klagande på frusenheten vid simskolan kom värmen, det tackar man ju för! Fast då inföll ett dilemma jag inte behövt tänka på på ett tag: vad göra när ena barnet vill åka och bada vid havet och den andre vill till utebassängbadet???? Två starka viljor, det är inte lätt......! Det blev havet igår, får se vad det blir idag!  :-)

Buss-strejken

Såg på kvällens Rapport om Kommunals krav i buss-strejken:
(citat)

Varför strejkar bussförarna?

Bussförarnas krav:

· Avtalsperiod på 22 månader med en löneökning på 1 600 kronor.

· Minst 11 timmars vila per dygn.

· Arbetstiden ska förkortas från högst 13,5 timmar om dagen till högst 13 timmar om dagen.

• Ökad rätt till fast anställning.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1185665&lid=puff_1185985&lpos=rubrik

Alltså..... jag har full förståelse för kraven på dygnsvila och arbetstid, men löneökningen....? Enligt Rapport tjänade busschaufförerna mer än både brandmän och vårdanställda, och det känns ju.....inte så jättemotiverat. Nää, om inte sjuksköterskorna fick igenom sina lönekrav, så tycker jag nog inte att busschaffisar är mer värda det. Men å andra sidan är det ju ett välkänt faktum att det värderas f-n så mycket mer att sköta maskiner och fordon än människor........

Frysa på simskola

Burr! Tredje och - thank god - sista veckan på sonens simskola är här. För er bortskämda stadsbor kan jag berätta att simskolan här i byn hålls i en snålt uppvärmd utomhusbassäng som ligger uppe på en höjd utan lä där det alltid blåser. Som tur är är sonen tapper och har inte särskilt ont av att det är småruggigt, men jag står där vid bassängkanten utan mycket annat att göra än att huttra i vinden. Vi måste åka bil dit och det känns lite för långt och lite för kort om tid för att åka hem emellan, så där står jag.

Drömmer om en liten kiosk bredvid som säljer varmt kaffe.......! Och kanske en ljummen donut.....och en dagstidning......

Nåja, det var värre förr säger de som minns. Min mans storebror gick i simskola i sjön, för det var innan de byggde bassängen. Kan inte ha varit särskilt varmt!
RSS 2.0