Karin Ahlborg rular!

http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article2720945.ab

Karin Ahlborg skriver i Aftonbladet Mat & Vin om de alltför billiga potatispriserna och gift som jag är med en potatisodlare kan jag bara säga: hear, hear! Matvaror kan faktiskt vara FÖR billiga ibland!
Handlarna borde ta den marginalen som de använder för att kränga potatis till förlustpris till att sänka priset överhuvudtaget eller varför inte lägga av med att ta betalt för de reklamflaggor som plastkassarna är?

Dagens pappa-pucko!

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2772419.ab

"Pojken delade på skolan ut inbjudningar till sitt kalas.

Lärarna reagerade på att alla utom två i klassen fick gå och samlade in inbjudningskorten.

Då JO-anmälde pojkens pappa fallet och nu ska JO granska ärendet."


Alltså, det måste helt klart vara dagens pappa-pucko! Hur tänker man när man gör så? Att, när man får reda på reglerna för inbjudningar på skolan, inte backar och inser "oops, klantigt av mig!" utan driver det hela vidare och dessutom JO-anmäler??!! Som om JO inte har vettigare saker att syssla med?

Det värsta är att den här mentaliteten verkar bli vanligare och vanligare: att folk inte inser när de gjort bort sig utan bara fortsätter i det absurda att driva sin sak. Jag säger bara: ta ansvar för era handlingar, puckon, särskilt när det hela sker inför era barn - för vad lärde sig den här 8-årige pojken av sin pappa? Jo, att det är helt okej att frysa ut andra och när de sociala spärrarna från vettigare folk runtomkring slår till då skiter man bara i det. Mmm, säkert blir den pojken trevlig när han växer upp.......

Avkopplad, urkopplad, frånkopplad

Har haft trubbel med internetuppkopplingen, troligtvis på grund av åskskada. Nu är det fixat igen, men gaaah, vilka erfarenheter man får av att ringa Telia för att felanmäla!! Visst, när man väl efter tvåhundra kommandotryckningar på telefonen och väntande i kö kommer fram till den riktiga supporten - alltså den som är en levande människa - då är man i goda händer, men INNAN:

Ringer Telia kundtjänst 90200......jaha, först ska man till en automatröst tala in vilket problem man har.....redan där stötte jag på patrull, för lilla J i famnen tyckte att det var ett bra tillfälle att börja skrika!....."förlåt, jag uppfattade inte dig" säger den puckade automatrösten, nä tacka f-n för det liksom........Nytt försök med lilla J i famnen på storebror 2 rum bort, då gick det bättre. Men jag får krupp: om jag nu har talat in att mitt ärende är "problem med internetuppkoppling", då vill jag INTE höra autorösten babbla om att jag kan få information på www.telia.se! Det är ju just det jag inte kan, comprende??
Sedan får man dessutom höra på smartheter som "är kablarna isatta?", "sitter modemet kopplat i förstajacken?" "har du provat att koppla ner allt och omstarta?" och annat trams. Alltså, vi som fattar basnivån på en internetkoppling, kan inte vi få gå före till en speciell kö utan frågor om självklarheter??

Lite samma blodtryckshöjande känsla får man när strömmen går (gör den förfärande ofta här ute på bonnalandet) och man ska felanmäla till Eon eller som de heter här hemma De Onda: yada yada i megalånga telefonkön  där de hela tiden upprepar: "du kan få information på vår hemsida www.eon.se". Gaaah, nä, jag kan ju liksom inte det när hela huset är kolmörkt och utan STRÖM!!!
Det är då jag börjar skälla på den där inspelade autorösten och gapar saker som: "är du helt j-la dum i huvudet eller?!" och annat meningslöst. Jag lovar, det sitter bergis en riktig Telia- eller Eongubbe i andra änden, tjuvlyssnades och flinandes åt att kunderna får spader!

Vill ha Farbror Fredrik i mitt kök!

Designtorget har den: den ultimata disktrasan! Med en bild på allas vår statsminister Farbror Fredrik skulle avtorkningen i köket gå som en dans! Noterar på min vill-ha-lista......

Den finaste komplimangen

Idag vid badplatsen vid sjön satt jag på bryggan tillsammans med en bekants 10-åriga dotter. I knät hade jag Lilla J och en liten bit ifrån badade Stora J och Mellan M. Jag pussade på Lilla J som jag alltid gör och då sa 10-åringen:
"-Du verkar älska dina barn mycket!"
Hon liksom bara konstaterade att så var det enligt henne och jag blev varm av glädje. Jag tror inte att någon kunde ge mig en finare komplimang än så! :-)

Bäst TV-reklam just nu!

Bäst TV-reklam just nu har helt klart Familjen Dafgård med sin roliga "maten är klar", ni vet den med Kama Sutra!
http://www.matenarklar.se/

Haha!  "-Har hon fastnat?"

En dag på stranden.

Värmebölja betyder ligga på stranden och gona sig, vilket jag och familjen har gjort idag. Alltså, jag gillar vår strand: en av de kändare sandstränderna på Västkusten. Här kan småspännande saker inträffa mitt ibland solbadarna, som till exempel idag när det drog förbi en liten båt lastad med fyra pirater varav en spelade dragspel!! Jolly Roger hade de hissat och allt.

RSS 2.0