Bebis har anlänt!

I onsdags var det dags för snitt och allt gick jättebra! Ut kom en flicka, såklart världens sötaste! :-)
Åkte hem från BB redan efter två dagar, man kan ju inte sova där ju! Skönt att vara hemma och bara njuta av bebisen.
image15

Nedräkning!

Snart dags att åka till förlossningen för kejsarsnitt!! Kan inte fatta att det äntligen är dags att träffa vår bebis!

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna somna igår, men det gick till slut, och jag har dessutom sovit hela natten utan att vakna emellan! Inte illa!
Fast nu är jag vrålhungrig; man ska ju fasta från midnatt, så jag får inte äta frukost. Jag som är en sån där präktig "Arla-människa" som inte kan leva utan frukost enligt konstens alla regler: juice,te, filmjölk, macka - hela paketet! Haha, hoppas de har något gott dropp på sjukhuset, maken som opererades i vintras påstår att man slutar vara hungrig när det kopplas in! Jordgubbssmak månne?? ;-)

Tänk att snart få snusa bebis, den bästa doften i hela världen!!

T minus 1 day and counting!

Gaaah, nu är jag allt lite nervös! Imorgon vid den här tiden befinner jag mig på förlossningen och förbereds för kejsarsnittet!! Snart får jag träffa min lill* främling!
Undrar bara hur jag ska få den här dagen att gå och hur i hela friden jag ska kunna somna ikväll????

Snart dax att snusa bebis, hurra!

Snälla Schlagerfestivalen, självdö!

Så var Spektaklet med stort S över för i år, tack och lov! Jag pratar naturligtvis om schlagerfestivalen, denna resande cirkus. Som vanligt skriker rubrikerna "fel låt vann!", "skandal!" och "kompisröstning!" och man är ju inte direkt förvånad.

Jag ska villigt erkänna att jag aktivt undviker skiten och inte ens tittar på finalen, med undantag för Sveriges bidrag. Vi zappade in när The Ark spelade, men allt det andra struntade vi högaktningsfullt i här hemma. Har alltså inte hört ett enda bidrag förutom Sverige, så huruvida rätt eller fel låt vann kan jag inte uttala mig om. Dock var det svårt att missa de upprörda rubrikerna dagen efter om "Sveriges fiasko" och "öststaternas kompisröstning" och allt var det var.

Jag säger bara: men snälla, är ni fövånade? Grannländerna har ALLTD röstat på varandra i finalen och värst av alla på detta fenomen brukar vi nordiska länder vara. Skillnaden nu mot förr är bara att det är med så ruskigt många östländer, så när de röstar på varandra syns det rejält i resultatlistan.

Jag tycker att hela schlagerskiten har överlevt sig själv för längesedan. Alldeles för stort och ohanterligt med för många deltagare, överhaussat utan dess like här hemma - för att inte tala om vår svenska uttagning som är såååå uppblåst! Tar upp hela vårvintern i TV-tablån, slukar antagligen en stor del av SVT:s budget vilken består till stor del av våra licenspengar, utdragna deltävlingar med massor av utfyllnadslåtar och inte minst en unken lukt av uppgjort lopp styrt av diktatorn Christer Björkman.

Elaka jag hoppas nu att The Arks dåliga placering (trots allt snack innan om "topp tre" och annat bullshit) ska leda till att den här trista apcirkusen tappar sin hausse här i Sverige. Kanske, kanske kan man slippa skiten eller åtminstone att de drar ner lite på ambitionerna........?

Precis som Fuglesang!

Lita aldrig på en count-down! Fick idag mitt kejsarsnitt-datum flyttat från måndag till onsdag, för sjukhuset ville ha det på sin ordinarie snitt-dag och nu var där en tid ledig. Det är helt okej för mig, bara bra om bebis får "mogna till sig" ytterligare nån dag innnan h*n kommer ut, men det känns ju lite som när Christer Fuglesang fick avbryta sin uppskjutning när det bara var nån minut kvar. Liiite antiklimax.... Nåja, han kom ju upp till slut och jag ska nog komma ända fram till operationsbordet jag med! :-)
T minus *korrigerar* 5 days and counting....


Koll på gravid-förkortningarna?

Med bara några dagar kvar av graviditeten måste jag vidarebefodra all min kunskap till eventuella gravid-rookisar. Det gäller att ha koll på förkortningarna när man blir på smällen och träder in i "the twilight zone" - ett landskap av obegripliga kodbokstäver:

Först och främst har du kanske haft koll på din ÄL för att veta när det är dags att bli gravid. En del har extra svårt att få det att ta sig, då kanske man får göra IVF. 
När du misstänker graviditet köper du en sticka som testar HCG-halten i urinen. Är testet positivt börjar en tid av oro: det är ju tyvärr vanligt med MF och MA i början av en graviditet. Så småningom får man i alla fall göra ett UL och då brukar det kännas bättre. Kanske oroar du dig för fosterskador; då kan du göra NUPP-test, MKP eller FVP.

Snart får du regelbundet börja gå till MVC och träffa din BM. Något alla gravida ska hålla reda på är BF, viktigt!
Hos BM mäts bland annat HB och SF-mått. Det kollas även vilken RH-grupp ditt blod har.
Kanske har du ett tungt jobb, då kan du få HP.

Så småningom är det dags för förlossning, då finns det mycket smärtlindring att få, tex TNS, EDA.
Man gör en CTG-kurva på barnet.
Efter förlossningen ligger man på BB innan man får åka hem, fast först gör de ett PKU-test på bebisen. Sedan blir det till att gå till BVC. Glöm heller inte att anmäla FL hos FK!


Myyyycket bokstäver att hålla reda på är det! :-)

T minus 7 days and counting....

Bara 1 vecka exakt kvar till snitt, hurra! Har roat mig idag med att bädda i spjälsäng och barnvagn - mycket för själva ritualen! För trots att man väntat lääääänge och trots att det är tredje gången, så kan jag ändå inte riktigt fatta att det faktiskt ska komma en bebis...... PÅ RIKTIGT!!!! Får liksom inte in det till 100 % i huvudet..... Jag VET ju det, men ändå!!
Konstigt att det alltid känns såhär overkligt, men jag minns som tur är att det var så med de andra också och det gick ju bra! :-)

Reagerar över nyheter.

Läser på Aftonbladet idag och blir lite frågande:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1062543,00.html


Alltså, klart det är hemskt med pedofiler som härjar runt lekplatserna - det är väl självklart - men det jag reagerade på mest var att tre-åringen tydligen var ute SJÄLV och lekte med kompisar!? Jag bara undrar, var var föräldrarna???? Ingenstans står det att någon av föräldrarna var med, bara att bekanta till mamman turligt nog mötte flickan och mannen och då tog tillbaka henne. Men vem är så urbota dum att han/hon släpper ut en TRE-åring att leka själv på en lekplats?? Ens om det är i ens eget bostadsområde?? I min värld finns detta överhuvudtaget inte, skulle aldrig komma på tanken! Inte konstigt att det är så lätt för pedofilerna att härja runt......

Postorder-kul!

Jag kanske är lättroad, men ibland kan man ha väldigt kul åt reklam i brevlådan. Fick en tantig postorderbroschyr häromdagen och i den fanns det mycket som man inte hade en aning om att man inte behövde! :-)

Avdelning snålhet - tubklämmare för att få ut det sista ur kaviaren:
image14

En annan variant på samma tema - för att få upp det sista ur ketchupflaskan:
image11

Om jag startar bordell nångång ska jag bädda sängen med detta "lyxig leopard":
image12

Eller en käck och pigg sak till trädgården; bergis succé bland grannarna! Jag citerar katalogen: "Naturtroget och roligt för din gräsmatta. Digging Dog skapar garanterat både skratt och förvåning hos dina gäster. Den "grävande" hunden skäller, viftar på svansen, sparkar med bakbenen och som avslutning släpper den väder! Föreställningen börjar när någon passerar inom ca 2 meter från hundens svans, där en rörelsesensor är placerad. "
image13


Japp, jag fyller genast i beställningsordern!!! *asgarvar*

Fåfänga mammans bekännelser.

Japp, erkänner, jag är en fåfäng typ som strävar efter medaljen "snyggast på BB"! Var idag på skönhetssalongen (vilket ord by the way, låter som något fluffigt glassigt rosa 50-talsaktigt!!) och fick färgat ögonfransarna och ögonbrynen. Skitbra ju, slipper sminka mig på en månad eller så! Och eftersom bebis ska anlända om en och en halv vecka så kan jag ligga och vara snygg på operationsbordet (ska snittas) och på BB. Ha!! :-)

Men seriöst, jag brukar se ut som värsta raset efter mina förlossningar som ändå har varit "vanliga" vaginala, båda gångerna förlorade jag mycket blod, fick transfusioner och var tvungen att ligga kvar på förlossningsbordet i timvis efter (första gången slutade det till och med med att de fick plocka ut moderkakan och då hamnar man på uppvaket, INTE kul!). Vad gör man då inte för att väga upp det?? ;-) Lite glamour kan inte vara fel!

I morgon är det för att spä på det hela frisören som gäller, ja för det är ett ställe som inte är så käckt att sitta på med en liten nyfödd, så det är bra att ha gjort innan. Dessutom står det faktiskt i alla vänta barn-tidningar om månad 9: "dags att klippa sig i en lättskött frisyr!" Ja, så då gör man väl det då - bäst att lyda!! (Måste dock erkänna att jag hatar just det rådet; det är supertöntigt, ungefär som det där: "om du och din partner är trötta på varann och har tappat gnistan, lämna bort barnen och res på kärlekssemester!" Gnnnn, fjantigt! Vore det så enkelt skulle det väl inte vara så vanligt med skilsmässor.....)

Annars filar jag på min "önskelista" för hur jag vill ha det när jag kommer hem från BB. En sån borde alla skriva: den är lika viktig som förlossningsplanen! :-) Det här har jag kommit på hittills:
"Ska finnas i kylen:
sushi
Brie-ost
jordgubbar
vitt vin (ja, man kan väl få smutta liiiite bara!)
rökt lax-macka"
    
   
RSS 2.0