Frossandet i tragedier

Lisa Magnusson på Aftonbladet Kvinna skriver om just det som jag längst inne tänkt de senaste veckorna när jag följt nyhetsrapporteringar och debatter:
http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2362709.ab

Alla dessa ljuständningar, protestlistor som cirkulerat (protest mot vad??), manifestationer, frossande i nyhetsrapporteringar, lastbilschafförernas tysta minut - exakt vilket syfte fyller de? Är det inte samma läskiga fenomen som ambulansskådning (ni vet, folk som flockas kring en utryckande ambulans, inte för att de har något med det som hänt att göra utan bara för att de är så satans hyenenyfikna)?

Självklart är det som hände Engla en tragedi, men på vilket sätt hjälper det att folk sitter och mer eller mindre frossar i det? Det enda syftet det fyller tror jag är att bemästra den egna ångesten, för det är väl det det handlar om? Ens egen ångest för att det allra allra värsta ska hända? Då kanske man kan inbilla sig att man gjort nån skillnad genom att spamma ett ljusmail.......

Blunda och peka, Försäkringskassan?

Aftonbladet skriver idag om Johan och Anneli vars barn dog. Han blev beviljad sjukskrivning för sorgen, inte hon.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2346595.ab

Skandal och inget annat är det att Försäkringskassan behandlar så olika! Det är ganska talande att det är två olika Försäkringskassekontor det rör sig om, det ena beviljade medans det andra nekade. När myndigheter beter sig som ett lotteri är man ute på farlig is! Verkar vara hög tid för samordning av regler och regeltolkningar.......! Rättssäkerhet, sug på det, Försäkringskassan!

Expressen listar sexmissar

Expressen listar idag de fem största sexmisstagen man kan göra:
http://www.expressen.se/sex/1.1133728/de-fem-storsta-sexmisstagen

(citat)
1: Oväntade överraskningar.Även om många kvinnor och män säger sig gilla överraskningar i sängen, är det vissa som inte är att rekommendera. Att inte tala om att man har mens innan oralsex är en av dem. När det gäller mens kan man visst ha sex under mens, men man måste då diskutera det med sin partner innan. Samma gäller för killar som "råkar" ha analsex med sin partner. Klargör förväntningarna innan.

2: Lämna strumporna på. Sockor och nakenhet hör inte i hop. Även om det inte finns något sexigt sätt att ta av sig sockorna i sängen är det ingen ursäkt. Om du ska ta av dig, ta av dig allt.

3: Extremt snuskprat. Att prata snusk är helt ok, om det inte går för långt. Härma inte hur det låter i porrfilmer, som ju är tilltalande just för att de är extrema och overkliga. Och nu vill väl inte att din partner ska känna igen ditt snuskprat från porrfilmen han eller hon såg förra veckan?

4: Fejka. Enligt en amerikansk studie har 64% av amerikanska kvinnor och 20% av amerikanska män fejkat en orgasm. Att fejka orgasm leder till att antingen kommer din partner att märka att du fejkar och du kommer att känna dig som en idiot. Eller kommer han eller hon inte att märka att du fejkar och tro att allt är bra. 

5: För hårdhänt.
Både killar och tjejer kan göra sig skyldiga till att vara för hårdhänta och ivriga. Sex ska aldrig göra ont, så säg i från när din partner tar i för hårt.
(slut citat)


Haha, intressant, klargörande och lärorikt!! Men de glömde ju några punkter:

6: stöna fel namn, t.ex "ååh Lasse!" när det är Kalle man gått till sängs med.

7: direkt efteråt uttala repliken: "nä, nu ska jag gå hem till frun/maken!"

8: sträcka sig efter plånboken och slanta upp 500 spänn.

9: berätta om sitt klippkort på veneriska kliniken.

Dagens "vill ha"

Pigga, färgglada, karamell-liknande bariastamuggar gör JellyBean:
http://www.jellybean.se/website1/1.0.1.0/6/1/index.php

Vill ha, vill ha! Gärna en i varje färg av de ljusa. Så fina!

image90

Bebismanual

Läser på Aftonbladet familj om den nya manualboken för nyblivna rookies-föräldrar: "Nya bebishandboken" där BVC-sköterskan Marianne Rydin svarar på vanliga frågor från nyblivna föräldrar.
Ur artikeln:
Det praktiska kan man alltid förbereda innan bebisen kommer, men känsloregistret som barnet väcker, att inte duga eller räcka till går inte att föreställa sig, säger Marianne Rydin, BVC-sjuksköterska och medförfattare till "Nya bebishandboken".

Naturligt med oro

Hon träffar mammor och pappor varje dag - och möts av samma slags oro, samma frågor:

- Varför sover han inte?

- Ska hon verkligen ammas 20 timmar om dygnet?

Hon skrev boken tillsammans med journalisten Lena Lidbeck - för att informera och lugna.

- Oftast avbildas små barn som söta, sovande bylten och då undrar man ju krasst varför ens egen bebis bara skriker. Vi ville ge en nyanserad bild av hur livet med en nyfödd ser ut, på riktigt. Och vad man kan vänta sig.
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/bebis/article2256045.ab
(slut artikel)


För de föräldrar som är så tappade bakom en vagn att de inte ens fattar svaren i "Nya bebishandboken" finns som tur är den här sidan med lättfattliga bildinstruktioner:
http://www.rtin.org/babyinstruktioner/

image84
image85
image86
image87
image88
image89

En sann vän!

Jag har en trogen bästis; han heter Yves Rocher.
Han är verkligen en sann vän som är noga med att regelbundet hålla kontakten. Varje månad skriver han till mig, och vet ni vad - inte nog med det: han skickar alltid små presenter till mig också! Smycken, pennor, väskor, necessärer, parfymer - ja, han skämmer verkligen bort en!

Nu sist blev jag först lite fundersam över hans gåva som kom med posten i tisdags: en pillerburk med "ultrafidus" - kapslar med mjölksyrabakterier som man skulle ta för att stärka tarmens bakterieflora.
"-Hm", tänkte jag, "jag har ju inga problem med min mage, hur tänkte han nu?" Men det visade sig att Yves visste bättre än jag vad som behövdes i huset, för natten mellan onsdag och torsdag ballade makens mage ur! Han spydde och har sedan dess haft stress-ont i magen och svårt för att äta! Ta-da! så bra då att Yves skickade den där burken med första hjälpen för mage och tarm!!

Ja, se det är en sann vän det!............

Här bor min bästis:
http://www.yves-rocher.se/

YouTube: "Simon's cat"

Ny favvo på YouTube: "Simon's cat"! Kolla in de två tecknade kortfilmerna: har du katt kommer du att le igenkännande!

http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q&feature=user

http://www.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4&feature=related

"Farbror Fredriks" myspys

Domen faller hårt i kvällstidningarna idag om "farbror Fredrik" och hans väldigt lediga klädsel vid ankomsten till Kina.

http://www.expressen.se/mode/1.1120314/stilexperterna-om-kladvalet-det-blir-pinsamt-...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2239488.ab


Klantigt? Jo, självklart! Oartigt? Naturligtvis! Men jag undrar ändå.....Tror inte riktigt på att det bara var en miss. Alla som har sett honom klä sig här hemma vet att han är stilsäker som sjutton - ingen har så snygga slipsar i riksdagen som han!
Reinfeldt har aldrig verkat vara tappad bakom en vagn, jag tror faktiskt inte att han är så ovetande om vad "casual" klädsel betyder på det internationella språket.......Så vad var det han ville åstadkomma? Protest? Markering? Uppmärksamhet? "Ingen i Kina vet vem den svenske statsministern är" skriver tidningarna. Jo, kanske nu....... Smart! ;-)

image83
                          Mys-mys med farbror Fredrik och tant Filippa!

Ballader jag avskyr

Dagens lista: Ballader jag avskyr:

"Lady in red" - Chris de Burgh

"Say you, say me" - Lionel Richie

"I will always love you" - Whitney Houston

"För att du finns" - Sonja Aldén

"Mandy" - Westlife

"When you believe" (från Prinsen av Egypten) - Mariah Carey & Whitney Houston

Dagens lista på yrkes-reality-TV-serier

Trenden som gäller på TV verkar vara yrkes-reality-serier: alltså serier som skildrar vardagen i någon yrkeskår, gärna lite dramatiskt tillspetsat men ändå verklighet. Till exempel "Barmorskorna", "Livräddarna", "Klass 9a" och så vidare. Men vissa jobb gör sig nog bättre än andra i TV. Här kommer en lista på vad vi troligtvis INTE kommer att få se som reality-serier:

1. "Revisorerna" (booooring! Say no more....)

2. "Dagisfröknarna" (nog för att mitt eget jobb kan vara väl så dramatiskt ibland, men det gör sig inte rent tekniskt att sticka en mikrofonutrustning mitt in i en barngrupp: tjuten spräcker vilken högtalare som helst på två röda!)

3. "Kremerarna" (förvisso intressant, men till kvällskaffet? Tack, men nej tack!)

Helikopterfrossa!

Alltså, vi bor på landet och då händer det då och då att elbolaget inspekterar ledningarna med helikopter. Man får aldrig veta något innan, utan plötsligt så dånar de bara in på superlåg höjd. Störande tycker kanske en del - jag ÄLSKAR det!! Jag har verkligen en hang-up på helikoptrar; de är ju så häftiga!!

Således brummade det till rejält här efter lunch och in över åkrarna flappar en helikopter. Maken som hade varit hemma och ätit var fortfarande kvar och smålog lite grann åt mig som fick värsta helikopterfrossan, slet fram digitalkameran, kastade mig ut på altanen och hängde över räcket för att kunna se helikoptern som flög så lågt att man kunde tro att de inspekterade vårt altantak!! Fram med kameran och fotade denna flygmaskin i luften i närbild! (undrar vad piloten tänkte??)
Kom in till maken när jag sett nog och utropade den självklara repliken: "Just like fuckin' Saigon!" (Die Hard 1)

Om jag ska byta jobb nån gång, så vill jag bli helikopterpilot!


image82

The mom song

Fick denna pärla till länk av C på min mailing-lista som i sin tur sett det på Dr. Phil. Är du mamma kommer du garanterat att skratta igenkännande - allt vi säger till ungarna komprimerat till 2 minuter och 55 sekunder:

http://www.youtube.com/watch?v=RxT5NwQUtVM
Här är texten:

Get up now
Get up now
Get up out of bed
Wash your face
Brush your teeth
Comb your sleepy head
Here's your clothes
And your shoes
Hear the words I said
Get up now
Get up and make your bed
Are you hot?
Are you cold?
Are you wearing that?
Where's your books and your lunch and your homework at?
Grab your coat and your gloves and your scarf and hat
Don't forget you got to feed the cat
Eat your breakfast
The experts tell us it's the most important meal of all
Take your vitamins so you will grow up one day to be big and tall
Please remember the orthodontist will be seeing you at three today?
Don't forget your piano lesson is this afternoon

So you must play
Don't shovel
Chew slowly
But hurry
The bus is here
Be careful
Come back here
Did you wash behind your ears?
Play outside
Don't play rough
Would you just play fair?
Be polite
Make a friend
Don't forget to share
Work it out
Wait your turn
Never take a dare
Get along
Don't make me come down there
Clean your room
Fold your clothes
Put your stuff away
Make your bed
Do it now
Do we have all day?
Were you born in a barn?
Would you like some hay
Can you even hear a word I say?
Answer the phone
Get Off the phone
Don't sit so close
Turn it down
No texting at the table
No more computer time tonight
Your iPod's my iPod if you don't listen up

Where you going and with whom and what time do you think you're coming home?
Saying thank you, please, excuse me
Makes you welcome everywhere you roam
You'll appreciate my wisdom
Someday when you're older and you're grown
Can't wait 'til you have a couple little children of your own
You'll thank me for the counsel I gave you so willingly
But right now
I thank you NOT to roll your eyes at me
Close your mouth when you chew
Would appreciate
Take a bite
Maybe two
Of the stuff you hate
Use your fork
Do not you burp
Or I'll set you straight
Eat the food I put upon your plate
Get an egg A, Get the door
Don't get smart with me
Get a Grip
Get in here I'll count to 3
Get a job
Get a life
Get a PhD
Get a dose of reality
I don't care who started it
You're grounded until your 36
Get your story straight
And tell the truth for once for heaven's sake
And if all your friends jumped off a cliff
Would you jump too?

If I've said it once, I've said at least a thousand times before that
You're too old to act this way
It must be your father's DNA
Look at me when I am talking
Stand up straight when you walk
A place for everything
And everything must be in place
Stop crying or I'll give you something real to cry about
Oh!
Brush your teeth
Wash your face
Get your PJs on
Get in bed
Get a hug
Say a prayer with Mom
Don't forget
I love you
**KISS**
And tomorrow we will do this all again because a mom's work never ends
You don't need the reason why
Because
Because
Because
Because
I said so
I said so
I said so
I said so
I'm the Mom
The mom
The mom
The mom
The mom
Ta-da

Mammaledighets-klyschor

Vanligaste klyschorna man får höra av bekanta när man är mammaledig:

1. "Vad hon har vuxit/blivit stor!"
(jo, de har ju en tendens att göra det, bebisarna.....)

2. "Det går så fort, vips så flyttar de hemifrån!"
(fort? Påminn mig om det om 2 år när hon kommit i trotsåldern!)

3. "Ta vara på tiden och njut!"
(hur kan man göra annat? Jag får nästan njut-krav på mig själv; liksom "shit, njuuuuter jag verkligen tillräckligt nu??")
RSS 2.0