Röda Korsets kramar

Funderar över Röda Korsets julkampanj: sälja kramar för 20 spänn. Alltså: min enda tanke är........vad får man om man hostar upp en hundring? Tungkyss? 500 spänn? Ett kn......eller nej, det var visst en helt annan verksamhet det! ;-)

image66


PS. Sätter mina julklappar på att Towe lägger en kommentar på det här inlägget! It´s all yours, girl!! ;-) DS.

Choklad-delirium!

Sååå sugen på choklad idag!! Eller som maken sa igår:
"Hur många rutor gör dig glad? *Fnys* Alla såklart!!"

image64By the way: varför VAAARFÖÖÖR slutade Marabou med sin cocos-choklad??? Den var ju så gooooood!!!!! *abstinens!*

image65

Betraktelser över julens tokerier:

* Vilka är det som gör som elektronikbranschens reklam och köper platt-TV som julklapp?? De är ju snordyra!! Brukar dessa människor ge varandra julklappar för 20 000 spänn? Jobbig nivå.....!

* En tacksamhetens tanke: att jag är föräldraledig i år och därmed slipper att på jobbet (förskola) julpyssla tills det står ut genom öronen. Fatta hur trist det är att hjälpa den 20:e ungen med hans/hennes smällkaramell! Överdos...!

* Julbord på restaurang. Men ärligt talat alltså, PRISERNA!! Strax under 500 spänn, fatta vilken gourmet-måltid man får från à la carte-menyn för det priset!? Och sill, skinka och prinskorv är ju egentligen jäkligt billig mat dessutom. Och nej, det hjälper inte att det för dessa 500 pix serveras 29 sorters sill, du orkar bara äta 5 sorter ändå! Suckers!!! Men sen är det ju också bara företag som har råd att gå på julbord......

* ...vilket leder mig fram till tacksamma tanken nr. 2: att jag jobbar inom snålbranschen "kommunen". Inte så kul i vanliga fall, men i juletid slipper vi i alla fall gå på tvåhundra julbord med kunderna, leverantörerna, avdelningen, hela företaget, makens jobb osv osv. Bläää, skulle aldrig palla flera julbord i rad! Särskilt inte om det dessutom är så kallde "show-paket" där all fet, magsjukebacillfull julmat ackompanjeras av Joe Labero eller Jerry Williams eller Lasse Berghagen eller.....huuuää, nä vi stannar där! :-)


                    image63
Burr!! Lasse + överdos av sill och skinka=närkontakt med spyhinken!

Luciatider

Läser i lokalblaskan om alla dessa lucior: överallt häromkring, från stan till varenda liten sketen by, väljs det lucior i dessa dagar.
Det som slår mig är att ALLA kandidaterna försäkrar att någon annan anmält dem till luciatävlingen! Alltid är det nån morsa eller faster eller syrra eller pojkvän  som, givetvis utan objektets vetskap, anmält tjejen till uttagningen.

Suuuure thing, baby säger jag! Kom igen tjejer, erkänn som det är: bergis att ni anmält er själva!! Är man så fåfäng att man ställer upp i något så bakåtsträvande som en skönhetstävling, må så vara maskerad till luciaval, så bangar man säkert inte för att skicka in sitt eget namn!


image62
RSS 2.0