Dagens väckning: nostalgi

Väcktes i morse klockan 8 av att klockradion spelade Kaomas "Lambada". En liten nostalgitripp till slutet av 80-talet! Av alla sommarhits är nog det en av de charmigare måste jag säga. Kolla in söta videon med det gulliga dansande barn-paret:
http://www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A

Dagens "varför"

                              image44

Jag bara frågar mig: varför? Designade blöjor......Man använder dem som vanliga blöjor, bebisen bajsar, man slänger blöjan i soporna som man gör med vanliga blöjor......what´s the point, liksom??? Eller ska man låta ungen ligga halvnaken i vagnen så att man kan flasha med blöjorna: "kolla mig, jag har DESIGNADE blöjor!"????? Tja, det är bara att konstatera; bebisföräldrar kan man lura på vad som helst!! :-)

Kändisbarn utan gå-funktion

Har funderat över hur det kommer sig att så många stackars kändisbarn inte verkar ha fungerande ben! Kolla vilken paparazzi-bild som helst; kändisarna kånkar alltid runt sina ungar på höften! Varför? Borde ju vara ruskigt tungt att bära runt stora barn på det viset, för det är inga bebisar utan äldre ungar. Och så himla starka muskler har man nog dessutom inte om man har "size zero".....Varför använder de inte sina hippa snordyra Bugaboo-barnvagnar för??

Har en liten konspirationsteori om att detta fenomen beror på att kändisarna vill framstå som fina närvarande föräldrar till sina ungar och därför hivar upp dem på höften så fort en fotograf närmar sig. I själva verket är det nannyn som annars alltid passar ungen så att mamma/pappa kan shoppa fritt.......

image37                      image38
Brangelina kånkar ikapp....                  .....och den här dagen också!


image40                                                       image41
"mamma mamma, ja e trött i benen!                   Jeeze Posh, den ungen har nog kunnat
Men ja gillar din hatt!"                                              gå de senaste fem åren!

image42                                                             image43
"ååh, jag ääär så god mot de fattiga                           Gwyneth, tösen ska snart börja 
 och bär så kärleksfullt!                                                skolan och fixar nog att gå själv!
Sedan får nanny ta över,
för jag ska på 12-månaders turné!"

Egenhändigt uppfunna verb

I vår familj är vi rätt pigga på att konstruera om språket lite som vi vill. Vi har framförallt dille på att uppfinna nya verb (ni vet, "verb är saker man gör" - bra ramsa från svenskalektionerna!).
När vi är på bibblan och lånar böcker säger vi att man ska "pipa in dem" när de registreras i lånedisken. Detta uttryck älskar vår gulliga bibliotekarie, så hon har börjat använda det till alla låntagare! Låter rätt kul när hon säger till tanterna och farbröderna att de ska komma och pipa in böckerna..... :-)

"Ska du nappa dig?" säger vi till lilla J när hon ser ut att vilja ha nappen och när vi vaggar henne i babysittern, då "vippar" vi henne.

Mellanpojken som kallas för Bubben brukar "bubba sig" och det är helt oöversättbart. Betyder ungefär att han clownar sig eller är extra gullig eller nåt liknande!

Äldsta dottern, stora J, säger vi att hon "bumpar" när hon kommer springande. Detta för att när hon var liten så lät det så när hon sprang: bump, bump, bump!

Mellanpojken "susar" när han sover - han gör ett susande ljud; andetagen hörs liksom lång väg.

Om någon är "kråkig i näsan", då har man snorkråkor i näsan eller helt enkelt är täppt/snorig i näsan - uttrycket uppfunnet av mellanpojken.

Varför stadsjeep??

Jag har undrat så länge nu; varför i hela friden är de så kallade stadsjeeparna så himla populära? Jag fattar ärligt talat inte grejen!! De är fula, klumpiga, svårparkerade, miljöbovar samt svulstigt skrytsamma. Tala om för mig vad man ska med ett sånt åbäke till! Jag kan förstå det om man bor i slutet av en gropig grusväg mitt i skogen, då är de bra att ha om man överhuvudtaget ska kunna ta sig hemifrån regniga dagar eller snöiga vinterdagar, men majoriteten av dessa förare/ägare bor i stadsmiljö eller villakvarter! Hur motiverat är det med fyrhjulsdrift för att ta sig ut från den asfalterade garageuppfarten??

Visst, jag fattar, statussymbol med inget annat värde än att skryta med. Men nu när miljöhotet är så uppenbart och ett så omtalat ämne, så känns det faktiskt rätt b-aktigt att söka status i så nedsmutsande meningslösa objekt som en stadsjeep. Personligen så tror jag att det snart kommer att svänga till att gå från skryt-symbol till skam-symbol typ: "kolla, där kör en idiot som inte tar sitt miljöansvar!"

Och för övrigt; hur kommer det sig att det alltid är de lataste bilförarna som kör stadsjeep? Om man kollar på vår lokala Willys-stormarknad så är det alltid stadsjeeparna som ställer sig på handikappsparkeringsrutorna (japp, UTAN tillstånd!) eller kör fram bilen två meter framför ingången där det inte är nån parkering överhuvudtaget och blockerar all annan trafik. Sorry, jag tror inte på historien "jag skulle bara in och köpa cigg snabbt!" Wake up, det är en STORMARKNAD, inget jag säger inget går att köpa snabbt där, för det är kassaköer med tvåtusen storhandlande barnfamiljer!


              
               ful och klumpig enligt mig!

Svarta listan på kändisar

Här kommer min svarta lista över svenska kändisar jag inte kan med:

1:



2:



3:


4:


5:


6:



Burr, nu får det vara nog för idag! Annars får jag inte ner någon kvällsmat!  ;-)


Sött åt den söta! :-)

Jag bara dööör vad mycket sött det finns på nätet till småttingar!! Tänk vad jag skulle kunna dressa Lilla J om jag inte hade bättre för mig! :-)

Söta doptossor från floralin.se:
image33
Eller en prinsessaktig liten sak till slädfärderna i vinter (?) från littlefairies.se:
image35

Om vi blir bjudna på bröllop (också little fairies.se):
image36

Är som barn på nytt! :-)

Har hittat en så kul sajt på nätet, man blir som barn på nytt! När jag var liten älskade jag klippdockor. Det fanns i varenda veckotidning då, nu verkar det vara helt utrotningshotat. Utom i den välsignade cybervärlden då. Kolla in www.stardoll.com Hur kul som helst att välja sin favoritkändis och klä på! :-)

Stackars lilla rika flicka!

Grattis Victoria 30 år! Som republikan önskar jag henne ett eget liv i födelsedagspresent. Stackars lilla rika flicka, behöva fira sin 30-årsdag med att visa upp sig för "folket" med en fånig tygkorv på huvudet och sitta hela kvällen och lyssna på den ena trista artisten efter den andra. Jag slår vad om att Victoria hellre hade velat a) bli utbjuden på mysig romantisk resturang av Daniel, b) haft värsta roliga 30-årsröjjarpatryt med polarna eller c) smitit iväg till nån skön semesterort.

Jag anser att monarki är en förlegad statsform, ärvda ämbeten ska helt enkelt inte förekomma i en modern demokrati! Inte för att jag tycker illa om kungafamiljen, tvärtom, jag önskar dem frihet. Tycker det vore en rättighet för Victoria att få samma frihet som vi andra att själv kunna välja sitt yrke och sin religion och att själv få bestämma sig för vem hon vill dela sitt liv med i äktenskap. Mänskliga rättigheter!
 
                        image31

Fulaste brudtärneklänningarna!

Hittade en underbar länk på Allt för föräldrars "Ordet är fritt"-snack. Checka in de fulaste brudtärneklänningarna i världen!
http://www.people.com/people/package/gallery/0,,20042118_20042135_1,00.html


En av mina "favoriter" från sidan:
image30 
Carolas brudtärnor från när det begav sig med Runar????

Tuttar och kläder (gissa om snuskhumrarna får upp den rubriken på sin googles-sökning ;-)??)

Var i stan igår med lilla J medan de stora barnen var på barnteater. Jag jagar lite nya kläder nu efter graviditeten, men gissa om det är svårt???

För det första: det var jättekul när man var gravid att modet också var det - ni vet, alla dessa tunikor och empireskurna toppar - men nu vill jag inte ha det längre! Det är bara gulligt på de som verkligen ÄR gravida, vi andra ser bara tjocka ut i alla dessa "under bysten-skärnings-kläderna"!

För det andra: jag vet att det är ett i-landsproblem och att många tjejer kanske skulle vilja örfila mig för att jag säger detta, men tro mig - stor byst och smal midja går inte ihop!! Amningstuttar har en tendens att svälla över alla bredder och jag hade ingen a-kupa innan heller om man säger så. Lägg då till att jag är byggd med ganska smal midja och ni får en kombination som paradoxalt nog är åtråvärd enligt idealen men stört omöjlig att klä!! Passar plagget midjan så går det inte att knäppa över brösten och passar det brösten så blir det massor av tyg över vid midjan!! Gaaaaaaah! Annars verkar det ju som i vårt (sjukt utseendefixerade) samhälle att stora bröst, det ska man ha.......Men varför går det inte att klä sig då???? Vet inte hur många skjortor, blusar och toppar jag provade igår, men majoriteten av dem gick inte att ha. :-(

Tro mig, ni systrar som sneglar på era a- och b-kupade bröst och önskar att de vore större: ni vet inte vad ni önskar er!! Var glada över era söta, lagoma boobies som är enkla att hitta kläder till och som ni kanske till och med kan ha halterneck eller axelbandslöst till - det kan jag bara drömma om......

 
                                          image29 
                      Dolly P har egen skräddare, bergis!!

Recept-dax!

Nu är det dags för ett favvo-recept igen känner jag. Det här är världens godaste kladdkaka, nästan som godis. Allra bäst är den kall, så man ska låta den stå i kylen minst 1 timme. Arla, som vi tagit den ifrån, kallar den bara "Kladdkaka", men hemma hos oss går den under namnet "Prästa-kaka". Detta för att första gången vi gjorde den bjöd vi prästen på den när han var här på dopsamtal när mellan-pojken skulle döpas. Prästen tog två bitar, så han gillade nog den! :-)



                            image28

Ingredienser

12-16 port

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Källa: Nybakat

Söver bebis

Sitter just nu (kl. 22:27) och söver liten bebis med vaggande babysitter och Dave Gahans "Stay" - världens bästa ballad i mitt tycke - på Windows media player. Det funkar bra, bebis känner väl igen den eftersom den gick på repeat hela graviditeten! :-) Den är ju så lugn och avslappnande!

.......undrar bara hur jag ska bära mig åt för att förflytta henne till tystnaden i sängen????.........


                                          

Live Earth på tv

Fundering: om Live Earth-galan går ut på att få oss att tänka miljö och spara energi, borde artisterna inte spela un-plugged då????
Eller för att dra resonemanget ännu längre: borde inte jag stänga av tv:n och t.o.m slå av stand by-läget??? .......Just det, det var ju precis det jag gjorde.........! ;-)

Sommarens låt

Den här (regniga) sommarens låt måste helt klart vara Rihannas "Umbrella"
http://www.youtube.com/watch?v=0MQr1DJOaHw

"Now that it's raining more than ever know that we'll still have eachother
You can stand under my umbrella"

Snyggaste videon också......!


....fast det får gärna sluta regna här........*blir galen*

Sommar-rubriker

Något som fascinerar mig så här års är kvällstidningarna. De skriver mest smörja och skit övriga året också, men på sommaren överträffar de banne mig sig själva. Varför slösa pengar på att köpa när man lika lätt kan skriva dem själv? Här är rubrikerna till min kvällstidning, låt oss kalla den "Aftonpressen":

Så blir semestervädret  - unik långtidsprognos för hela juli och augusti!

Grilla GI-inspirerat!

Så inreder du sommarstugan som Ernst - Aftonpressen tipsar!

Fästingplågan - så undviker du dem!
(ordet fästing kan med lätthet bytas ut mot "geting", "mördarsniglar" eller "maneter")

Gå ner fem kilo på en vecka - Aftonpressen ger dig sommarens bästa bantningskur!

...och naturligtvis......ingen tidning är komplett utan:

Så har svenskarna sommarsex!



Fattar inte varför det krävs toppbetyg för att komma in på journalisthögskolan - inget kan ju vara enklare???? *flinar*

Tänkvärt

Måste skriva en tänkvärd text som jag försöker läsa så ofta jag kan och leva efter. Orginalet är skrivet av Sally Meyer på engelska och den här översättningen har jag klippt från Allt för föräldrar där någon skrev den i ett inlägg.
Glöm aldrig att njuta av era barn!!



Till mitt barn

Just den här morgonen ska jag le när jag ser ditt ansikte och skratta även om jag känner mig trött och sur.

Just den här morgonen ska jag låta dig välja precis vad du vill ha på dig, skratta och berömma dig och säga att du ser fantastisk ut.

Just den här dagen ska jag strunta i tvätten och istället tillbringa extra lång tid i parken med dig.

Just den här dagen kommer jag även strunta i disken och låta dig lära mig hur man sätter ihop det där svåra nya pusslet du har fått.

Just den här eftermiddagen kommer jag att dra ur telefonjacket och låta bli att sätta mig framför datorn, och istället vara ute med dig och blåsa såpbubblor.

Just denna eftermiddag kommer jag inte att skrika på dig en enda gång, inte ens muttra irriterat när du gnäller och tjatar om glass, och om glassbilen kommer förbi får du välja en hel låda av din älsklingssort.

Just denna eftermiddag ska jag inte oroa mig för vad du ska bli när du blir stor, eller ha dåligt samvete för att jag på något sätt inte är tillräcklig som förälder.

Just denna dag ska jag låta dig baka dina egna kakor, och inte hänga över dig och göra kakorna åt dig.

Just denna kväll ska jag hålla om dig länge och berätta en saga om hur du föddes och hur mycket jag älskar dig.

Just denna kväll ska jag låta dig plaska vilt i badet och inte bli sur för att hela huset blir blött.

Just denna kväll ska du få vara uppe så länge du vill, och jag ska hjälpa dig att räkna alla stjärnorna på himlen.

Just denna kväll ska jag ligga bredvid dig när du somnar och strunta i om jag missar mitt favoritprogram på TV.

Just denna sena kväll ska jag stryka dig över håret och bara vara tacksam för att jag fått den största gåvan av dem alla, dig.

Jag ska tänka på alla mammor och pappor som söker sina försvunna barn. Mammor och pappor som går till sina barns gravar istället för att gå till deras rum. Och mammor och pappor som är på sjukhus där de ser sina barn lida ohyggligt, medan de själva håller på att gå sönder av hopplöshet och förtvivlan inuti.

Och när jag kysser dig godnatt ska jag krama dig lite hårdare, lite längre. Då ska jag tacka alla högre makter för dig och inte be om någonting annat - utom ännu en ny dag.


                                                  

RSS 2.0