Paj-recept.

Valborgsmässoafton idag, verkar bli en fin dag - solen lyser ute. Vårkänslorna flödar en dag som den här, då får det bli en mumsig rabarberpaj till efterrätt! Här är mitt favoritrecept (taget från www.ica.se):

Knäckig paj med rabarber

Ingredienser
Portioner: 12

PAJSKAL:
225 g smör
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver

FYLLNING:
7 dl späd rabarber (skuren i cm-stora bitar. Pajen kan också göras med andra frukter och bär
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl


Tillagningstid:
Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.
Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Fördela rabarberbitarna i formen.
Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.


                                                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0