Paj-recept.
Knäckig paj med rabarber
Ingredienser
Portioner: 12
PAJSKAL:
225 g smör
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
FYLLNING:
7 dl späd rabarber (skuren i cm-stora bitar. Pajen kan också göras med andra frukter och bär
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Fördela rabarberbitarna i formen.
Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.