Depeche-lista.

Bästa Depeche Mode-låten:
"Stripped". What can I say, den har allt! Ruskigt bra intro (jag är en sucker för bra intron i låtar!), härlig ljudbild med blandningen av metalliska ljud och luftigt svävande slingor, bra melodi, kanon-text, en närmast erotisk känsla (skitbra hångellåt!) och såklart Daves röst.
Stripped är den låten jag hade angett om jag var tvungen att välja bara en enda låt alla kategorier alla artister och bara lyssna på den låten och ingen annat för resten av livet. Jag hade varit fullständigt nöjd med det!
http://www.youtube.com/watch?v=7lrQuiEkOVU

image3



Andra extra bra DM-låtar:
"In your room". Albumversionen, jag säger bara albumversionen!! Jag gillar singelvarianten också, men albumversionen är oemotståndligt sensuell och atmosfärisk; nästan som en blå vårskymning.
http://www.youtube.com/watch?v=VcC50q_O4XU

"Personal Jesus". Sitter som en smäck! Gärna en live-inspelning. Alla, inte bara DM-fans utan alla som uppskattar masskänslan i en livekonsert, borde nån gång i sitt liv uppleva Personal Jesus live. Känslan när tiotusen pers eller fler samtidigt sträcker fram armarna och vrålar: "reach out and touch faith!" är euforisk!! Den textraden är för övrigt min favorit - den kan man, i all dess enkelhet, ha som livsmotto!
http://www.youtube.com/watch?v=qhzsxEC-psA

"Precious". Bra melodi, bra text. Glömmer aldrig första gången jag hörde den - jag fick den, långt innan den släpptes officiellt, av "Modesty", en DM-vapendragare i Stockholm. Låten satte sig med en gång, det är alltid lika kul när musik gör så!
Till och med mina barn älskar den låten: "höj ljudet!" säger de alltid när den spelas i bilens cd-spelare. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=vCS4e_NgGew
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0