Receptdax!

Här är ett recept från ICA:s tidning Buffé som jag skulle kunna tänka mig att prova till nästa pick-nick eller skolutflykt:

Grunddeg

Buffé nr 8 2008, sid 12

Ingredienser
50 g jäst 
3 dl mjölk
3/4 dl smör och rapsolja (eller smält avsvalnat smör)
2 msk flytande honung
8-9 dl vetemjöl  special
1 tsk salt 
1 ägg att pensla med

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här

1. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter.
2. Följ sedan respektive recept, sök t ex receptet "Pizzasnurra med skinka och tomat".

Pizzasnurra med skinka och tomat

Buffé nr 8 2008, sid 12

Ingredienser
Portioner: Ger 16 stycken

1 sats grunddeg
2 dl färdig tomatsås (typ pastasås)
200 g rökt skinka i skivor
2 dl riven ost (100 g)
2 msk torkad oregano 

Pizzasnurra med skinka och tomat

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40x30 cm).
2. Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano.
3. Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle 8 skivor (som rulltårtsbitar). Lägg i bullformar och platta till lite. Ställ i frysen.
Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 225°C. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano över. Ställ in i ugnen i 12-15 minuter.

Tips!
Bröden kan förstås också gräddas direkt. Använd då ljummen mjölk (37°C) i grundreceptet. Lägg de fyllda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med ägg, strö över topping och grädda enligt förslagen.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Mmmm... Gott! Gjorde något liknande för en massa år sedan, men de här ser ännu godare ut.

2008-08-25 @ 16:20:25
URL: http://asaleh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0