Kejsarsnitt-datum klart!

Nu har vi fått besked: måndagen den 14 maj ska jag snittas!! Spännande, bara två veckor kvar tills vi får träffa "Lilla Plus" som vi kallar vår bebis! Fast konstigt att veta exakt när det blir......
Längtar, äntligen är det snart dags att träffa min lill* främling! :-)

Paj-recept.

Valborgsmässoafton idag, verkar bli en fin dag - solen lyser ute. Vårkänslorna flödar en dag som den här, då får det bli en mumsig rabarberpaj till efterrätt! Här är mitt favoritrecept (taget från www.ica.se):

Knäckig paj med rabarber

Ingredienser
Portioner: 12

PAJSKAL:
225 g smör
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver

FYLLNING:
7 dl späd rabarber (skuren i cm-stora bitar. Pajen kan också göras med andra frukter och bär
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl


Tillagningstid:
Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.
Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Fördela rabarberbitarna i formen.
Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.


                                                  

Dagens pucko:

Här kommer helt klart en stark kandidat till dagens pucko-medaljen:
http://www.aftonbladet.se/vss/uppsala/story/0,2789,1057308,00.html

Alltså: hur kan man för det första vara Nationaldemokraternas partisekreterare och heta så???
Annars fattar man ju hur han/hon fick platsen: typ största puckona till högsta posterna......

Citat från Aftonbladet, mina kommentarer i kursivt:

När kan förskolan bli verklighet?
  ? Förmodligen om ett år ungefär, det handlar om ett föräldrakooperativ.

Ja, lycka till att få det genom Skolverket - ALLA förskolor, även privata, i Sverige är skyldiga att följa Läroplanen, och den inte bara talar om demokrati, jämlikhet och lika värde - den helt och hållet VILAR på det!!!

 
 Kommer dina barn att få gå där trots att de inte är etniskt svenska?
  ? Jag har inga barn än, men det känns som att det börjar bli dags. Och de ska absolut gå där, då slipper de också genuspedagogiken som de försöker prångla in på daghemmen.

Ja, herregud, fräls oss ifrån ondo! Genuspedagogiken som går ut på att inte begränsa barn utan ge dem tillträde till båda könsvärldarna istället för bara en - förfärligt!!

  Skolverket är tillsynsmyndighet för förskolor. Aftonbladet.se har förgäves försökt få en kommentar från verkets jurister.

De kan väl inte svara i telefon för de asgarvar fortfarande och viker segelflygplan av ND:s ansökning......

Depeche-lista.

Bästa Depeche Mode-låten:
"Stripped". What can I say, den har allt! Ruskigt bra intro (jag är en sucker för bra intron i låtar!), härlig ljudbild med blandningen av metalliska ljud och luftigt svävande slingor, bra melodi, kanon-text, en närmast erotisk känsla (skitbra hångellåt!) och såklart Daves röst.
Stripped är den låten jag hade angett om jag var tvungen att välja bara en enda låt alla kategorier alla artister och bara lyssna på den låten och ingen annat för resten av livet. Jag hade varit fullständigt nöjd med det!
http://www.youtube.com/watch?v=7lrQuiEkOVU

image3



Andra extra bra DM-låtar:
"In your room". Albumversionen, jag säger bara albumversionen!! Jag gillar singelvarianten också, men albumversionen är oemotståndligt sensuell och atmosfärisk; nästan som en blå vårskymning.
http://www.youtube.com/watch?v=VcC50q_O4XU

"Personal Jesus". Sitter som en smäck! Gärna en live-inspelning. Alla, inte bara DM-fans utan alla som uppskattar masskänslan i en livekonsert, borde nån gång i sitt liv uppleva Personal Jesus live. Känslan när tiotusen pers eller fler samtidigt sträcker fram armarna och vrålar: "reach out and touch faith!" är euforisk!! Den textraden är för övrigt min favorit - den kan man, i all dess enkelhet, ha som livsmotto!
http://www.youtube.com/watch?v=qhzsxEC-psA

"Precious". Bra melodi, bra text. Glömmer aldrig första gången jag hörde den - jag fick den, långt innan den släpptes officiellt, av "Modesty", en DM-vapendragare i Stockholm. Låten satte sig med en gång, det är alltid lika kul när musik gör så!
Till och med mina barn älskar den låten: "höj ljudet!" säger de alltid när den spelas i bilens cd-spelare. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=vCS4e_NgGew

Bebis-köns-reflektioner i 9:e månaden.

Nu är det rätt spännande; inte långt kvar tills jag får träffa min bebis!! Jag undrar så vem det är; vilken personlighet den kommer att ha. Kommer den att vara mest lik storasyster eller storebror?

Jag undrar inte så mycket över vad det är; alltså flicka eller pojke. Det känns rätt sekundärt faktiskt, jag har två barn innan så jag vet att personligheten är så mycket mer än kön. Men i detta verkar jag vara nästan gammaldags, får intrycket av att väldigt många nuförtiden fokuserar mycket på könet. Många vet redan innan barnet är fött vilket kön det har (skulle jag aldrig vilja veta, det är ju som att öppna en julklapp innan julafton!). För att inte tala om att handeln verkar förutsätta att man tagit reda på könet innan. Varför finns det annars BARA ljusblå respektive rosa babykläder i de minsta storlekarna?? Jag blir galen, himla tur att vi redan har så mycket bebiskläder efter de andra två, för shoppa nya går ju inte!! Jag spyr på allt det här blå och rosa, varför finns det inga andra färger??? Till och med barnvagnarna har de börjat göra i blått och rosa, det som annars alltid varit mer "neutrala" färger. För all del, jag har inget emot att klä en pojke i rosa eller en flicka i blått, men övriga omgivningen skulle antagligen få enorma problem med det - då ser man ju inte vad det äääääär........*suckar*

Vad är det som har hänt de senaste åren? Så här fixerat var det inte när jag fick de andra två!

Försökte hitta en bra "baby-bok" häromdagen (ni vet en sån där där man kan fylla i allt möjligt om bebisen; hur mycket den vägde, när den åt första smakportionen och så vidare) och det var samma problem. ALLA böckerna var såklart rosa eller blå och hette typ "Vår lilla dotter" respektive "Vår lille son".Määh!! Jag ville ju köpa den innan bebisen kommer så att jag kan fylla i direkt, men fanns det någon som bara handlade rätt och slätt om en bebis - nä! Och grejen är ju att inuti står det exakt samma saker att fylla i, det är ingen skillnad där,så varför göra könsomslag på den jäkla böckerna???

Nä, hoppas att pendeln snart svänger åt andra hållet och för all del - kanske är det redan på gång?
http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,1055262,00.html

På begäran...

Min Depeche Mode-polare Neaten tyckte att jag skulle blogga mer om Depeche, men ibland är det så att en bild säger mer än tusen ord........Man fattar ju varför märkeskläder är attraktiva...eller nåt......;-)

image1

Dejt-mat

För ett tag sedan var jag ute med jobbarkompisarna på puben och åt. Några beställde in baby back ribs (såna där glacerade kladdiga revben, ni vet) och då konstaterade vi att en sådan maträtt ska man undvika om man befinner sig på första dejten med någon. Viss mat går helt enkelt inte att äta utan att klabba och gegga och det kanske man vill undvika första gången man är ute med den där snyggingen man så gärna hoppas det ska bli något varaktigt med.

För er som befinner er i dejting-djungeln: här är maträtterna ni ska undvika att beställa in:

* som sagt: glacerade baby back ribs. Man ser ut som Obelix när han äter vildsvin - helt flottig runt munnen! Rätten serveras t.o.m med en våtservett bredvid, det säger ju lite grann!

* tacos - helt hopplöst, allt bara rasar ur det där jäkla skalet! Plus att man rapar salsasås hela kvällen sedan!

*hamburgare - samma där; så fort man greppar den rasar sallad, lök och gurka ut. Man blir kladdig som ett småbarn om händer och mun och dressingen rinner över fingrarna och hamnar ofelbart på tröjan!

* allt med spenat - big no-no! Du kan sätta notan på att det fastnar grönt mellan tänderna!

* en "antingen-eller-rätt"; ostron! Är du van att hantera dem, fine, annars - låt bli! Det kan lätt sluta som restaurangscenen i Pretty woman: "slippery little suckers!"

Saker jag längtar efter som höggravid:

* Sushi (ja, jag vet att de senaste råden från Livsmedelsverket säger att sushi är okej att äta som gravid, men det har stått med på "förbjudet-listan" så länge att jag ändå inte vågar förrän ungen har kommit ut!)

* Vin

* Brie-ost

* Rökt lax

*Min midja

* Kunna ligga på mage

* Mina löparrundor

Saker jag retar mig på när jag handlar på stormarknader:

* Varför är kundvagnar så svårstyrda? Hur svårt kan det vara att till exempel bygga dem så att handtaget går till framhjulen så att de går att svänga???

* Fullt friska människor som till varje pris ska ha en p-plats så nära affärens ingång som möjligt - gärna sno åt sig en av familjeparkeringsrutorna, givetvis UTAN att ha barn med sig! Hallå, 100 meter kan man väl gå?? Var det inte mer vardagsmotion svenska folket behövde?

* Att det finns hundra olika sorters bröd, men inte ett enda som är dagsfärskt! Gårdagens bröd tar man INTE ut fullpris för, fråga vilket bageri som helst!

* Att folk är så äckliga och gräver med fingrarna i lösviktsgodiset. Exakt vad tror ni att alla skedarna som ligger där är till för???? Hur många urinrester från folks otvättade händer var det nu man kunde spåra i lösgodiset? Uuuuäääck!

* Jag nämner inga företagsnamn, men det där mobilföretaget som bytte från röd färg till blå: jag VILL INTE HA ert skitdyra skräpabonnemang - inte ens om ni frågar både när jag går in i affären och när jag går ut!

* Alla överstressade töntar som löper gatlopp när en ny kassa öppnas. Ni ser skitfjantiga ut och gissa vad? Vi som är smarta nog att med lugn och värdighet stå kvar i den befintliga kön som ni lämnar kommer ofta längre fram än vad ni lyckas med!!

Tungt med mage! :-)

1 månad och 1 dag kvar till beräknad förlossning och trots att jag mått bra och dessutom nu är ledig från jobbet fram tills bebis föds - idag känner jag mig gnällig! Magen känns blytung, ryggen värker, att böja sig är pest och humöret känns som PMS i kubik!! Annars brukar jag må bra och orka det mesta, men idag känner jag mig som en osmidig atlantkryssare eller en valross.....

Funderar på det här med 9-månaders mage: jag tycker den är jobbig att släpa runt på, men hur är det då för de där bukfeta 50+-gubbarna? De kan ju ha en mage fullt i klass med min! Är det lika jobbigt för dem att bära runt på sina magar, har de lika svårt att böja sig och knyta skorna, blir de också andfådda av att gå uppför minsta trappa, kan de också bara vända sig i sängen med svårighet, stånk och stön? Ja, jag antar det. Gud, så jobbigt, tänk att ha det så här _jämt_! Aldrig i livet säger jag! *längtar efter full rörlighet igen!!*

TV-reklam

Något av en favorit-irritation är för mig TV-reklam. Medge att det är kul att reta sig på den? Några aktuella:

* Lutherhjälpen med bebisen som får brunsmutsigt vatten i nappflaskan. Alltså, själva andemeningen med reklamen är lysnade bra - vi ska tänka till om det viktiga i att ha tillgång till rent vatten........men allt som flashar i mitt huvud är "är det egentligen katrinplommonjuice ungen får?" eller "har de en nappflaska utan hål?" eller "hur bar de sig åt vid inspelningen egentligen???"

* Boxer-Robert; denna eviga följetong! Nu är han i köket och tar ut frukostbullarna åt familjen. Jag vill INTE HA alla de där skit-kanalerna och betala tusentals spänn om året! In med Robert i ugnen och vrid upp värmen till 250 grader grilleffekt!!!

* Alldays trosskydd. Nu har de hittat på nåt med "silk" i dem, vilket tydligen ska kännas så lyxigt och lent. Annars är ju silke för mig blankt och kallt och kanske inget jag frågar efter att ha mellan benen sådär....
Varför använder de inte sånt material som Wettexdukarna? Jag menar, bättre uppsugningsförmåga får man leta efter och det var väl det som var poängen?

* Reklamen för nåt slags arbetsskor där tårna sjunger. Inse, nakna tår funkar ALDRIG i reklam, de är läbbiga, punkt slut!!

* Burger King-reklamen med spetiga killen som ratar fisförnäma restaurangmaten och istället går och tar en Double Whopper. Lite sorgligt tycker jag att man år 2007 kan göra en reklampoäng på den unkna fördomen att tjejer äter sallad och Quiche Lorraine medan killar - "riktiga män" - såklart föredrar hamburgare med dubbelt kött.

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0