Lilla J leker begravning

Lilla J leker med sina Barbiedockor i vardagsrummet bredvid mig. Hon leker begravning. Visar mig att det är pappan som är död och att barnet och mamman är ledsna. "- Men barnet fick en låtsaspappa som hjälpte mamman att ta hand om barnet!" Hon visar låtsaspappan.
Hon täcker över den döde med en dockfilt. "-Sedan lade de på en stor blombukett för att visa att de var väldigt lessna!"
Hon radar upp ett gäng dockor som får vara vänner; de är också med på begravningen och är ledsna.
 
 
Förutom att det är lite sorgligt är det också lite fascinerande att se lekterapi så klockrent....!

Kommentarer
Postat av: .:Sabina:.

Fascinerande! Sorgligt med sådan erfarenhet, förstås, men fascinerande hur det går till. Så många år senare tar hon hand om de upplevelser hon har. Tänk så viktigt att barnen fått vara delaktiga!! Kloka Sorgfågel! Kram

Svar: Mm, visst är det fascinerande? De vet liksom hur de ska göra; på sin egen nivå. Kan rekommendera dig att läsa boken "En stor och en liten är borta" som handlar just om lekterapi - hur en liten pojke tillsammans med sin terapeut leker sig igenom sitt trauma av att förlorat både mamma och lillebror i en bilolycka. Otroligt sorglig men lärorik! Kram!
Sorgfågel
Cayenne72/Sorgfågel

2012-12-18 @ 23:10:40
Postat av: malle

åååååååå, både svårt och väldugt läkande på något sätt, bra att hon läker ut det och ser det flr vad det är så gott hon kan ❤

2012-12-23 @ 09:10:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0