Recept-dax!
Nu är det dags för ett favvo-recept igen känner jag. Det här är världens godaste kladdkaka, nästan som godis. Allra bäst är den kall, så man ska låta den stå i kylen minst 1 timme. Arla, som vi tagit den ifrån, kallar den bara "Kladdkaka", men hemma hos oss går den under namnet "Prästa-kaka". Detta för att första gången vi gjorde den bjöd vi prästen på den när han var här på dopsamtal när mellan-pojken skulle döpas. Prästen tog två bitar, så han gillade nog den! :-)
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Källa: Nybakat
Ingredienser
12-16 port
100 g smör2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.Kommentarer
Postat av: Towe/Härnösand
Men var tog all GI-mat vägen? Vill bara påminna frun att du INTE är gravid längre.....
:-)
Trackback