Egenhändigt uppfunna verb

I vår familj är vi rätt pigga på att konstruera om språket lite som vi vill. Vi har framförallt dille på att uppfinna nya verb (ni vet, "verb är saker man gör" - bra ramsa från svenskalektionerna!).
När vi är på bibblan och lånar böcker säger vi att man ska "pipa in dem" när de registreras i lånedisken. Detta uttryck älskar vår gulliga bibliotekarie, så hon har börjat använda det till alla låntagare! Låter rätt kul när hon säger till tanterna och farbröderna att de ska komma och pipa in böckerna..... :-)

"Ska du nappa dig?" säger vi till lilla J när hon ser ut att vilja ha nappen och när vi vaggar henne i babysittern, då "vippar" vi henne.

Mellanpojken som kallas för Bubben brukar "bubba sig" och det är helt oöversättbart. Betyder ungefär att han clownar sig eller är extra gullig eller nåt liknande!

Äldsta dottern, stora J, säger vi att hon "bumpar" när hon kommer springande. Detta för att när hon var liten så lät det så när hon sprang: bump, bump, bump!

Mellanpojken "susar" när han sover - han gör ett susande ljud; andetagen hörs liksom lång väg.

Om någon är "kråkig i näsan", då har man snorkråkor i näsan eller helt enkelt är täppt/snorig i näsan - uttrycket uppfunnet av mellanpojken.
Kommentarer
Postat av: Marita

Goddagens-eller godkväll kanske va lite mer passande nu..hehe..
Det va ett skojigt inlägg du hade idag-alltid lika skoj o kika in o se vad du hittat på-du är så finurligt bra på o komma på.
"kråkig i näsan"va ju bara för skön kommentar-"susar" säger nog vi en hel del oxå-speciellt nu när kevin susar så gott.
"Pipa in boken"Va ju oxå störtskön..hehe..
Hur går det med den lilla goingen då?Växer så dert knakar antar jag.
Kram Marita

2007-07-25 @ 20:27:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0